Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση της πρέσβειρας της Γερμανίας στα Τίρανα: Αποκλείστε οποιαδήποτε μορφή βίας στις 30 Ιουνίου

αλβανία
28 Ιουνίου 2019 / 17:34

ΤΙΡΑΝΑ, 28 Ιουνίου / ATSH / - Η Γερμανίδα Πρέσβης Suzanne Schütz καλεί τα πολιτικά κόμματα να συμβάλουν ενεργά στην πρόληψη οποιασδήποτε μορφής βίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κ. Schütz τονίζει ότι «με δεδομένες τις τοπικές εκλογές της Κυριακής, με ημερομηνία 30 Ιουνίου κάνω έκκληση σε όλα τα μέρη να συμβάλουν ενεργά στην πρόληψη κάθε μορφής βίας. Είναι ζωτικής σημασίας να καταστούν ελεύθερες οι εκλογές. "
"Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται για ειδική υποχρέωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Γερμανία έφερε παρατηρητές στην Αλβανία για να παρακολουθήσει τις διαδικασίες στο πλαίσιο της ανεξάρτητης αποστολής του ΟΑΣΕ / ODIHR », δήλωσε η πρέσβειρα.
"Όλες οι πλευρές πρέπει τώρα να δείξουν ετοιμότητα για διάλογο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη χώρα, δεδομένης της κατάστασης μετά τις εκλογές της 30ης Ιουνίου. Οι κατηγορίες που αφορούν τελικά τις εγκληματικές πράξεις κατά τις προηγούμενες εκλογές θα πρέπει να διευκρινιστούν αμέσως από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο. Για την αποσαφήνιση των εκκρεμών θεμάτων συνταγματικών δικαιωμάτων μέχρι στιγμής έχει ζωτική σημασία η άμεση αποκατάσταση της λειτουργικότητας του Συνταγματικού Δικαστηρίου ", καταλήγει η Γερμ;ανία πρέσβειρα, Suzzane Schütz.
Από το αλβανικό Πρακτορείο ειδήσεων (ΑΤΑ)