Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Ερείκουσα το φίνις της 34ης Ρεγκάτας Μπρίντιζι-Κέρκυρα 2019 (video-photos)

34η Ρεγκάτα Μπρίντιζι-Κέρκυρα
16 Ιουνίου 2019 / 17:00

Το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να τερματίσουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που συμμετέχουν στον αγώνα Ρεγκάτα Μπρίντιζι-Κέρκυρα.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε στο λιμάνι του Μπρίντιζι η υποδοχή των Ιστιοπλοϊκών και η εκκίνηση έγινε σήμερα το πρωί με μια φαντασμαγορική φιέστα, στην οποίαν συμμετείχε η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων Frecce Tricolori.




Στο μεγάλο αυτό αγώνα συμμετέχουν 93 σκάφη από τα 102 που είχαν εγγραφεί. Λόγω αναμενόμενων ανέμων η απόσταση μειώθηκε στα 92 μίλια με φίνις στην Ερείκουσα των Διαποντίων Νήσων, ενώ παραδοσιακά το τέλος της διαδρομής είναι το λιμάνι της Κασσιώπης.



Στο πηδάλιο αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας βρίσκονται από το 2015 ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μαρίνας Γουβιών, που πήρε τη σκυτάλη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας, και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος του Μπρίντιζι (Circolo Della Vela Brindisi).Φέτος η διοργάνωση υποστηρίζει της διεθνή εκστρατεία κατά της πλαστικής ρύπανσης στη θάλασσα.

Την συγκεκριμένη οργάνωση στηρίζει ο Δήμος Κέρκυρας μέσω του ΔΟΠΑΠ.  Η τελετή απονομής των βραβείων θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 19:00 στη Μαρίνα Γουβιών.

Πληροφορίες-φωτό: Brindisireport.it