Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μάθημα της «Αγάπης» για την κακοποίηση των ζώων

κιβωτός
07 Ιουνίου 2019 / 09:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα μάθημα αλλιώτικο από τα καθημερινά, έκαναν χθες τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Σπουδών Αγγλικής Γλώσσας Φωτεινής Τζέκου.

Η εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου "Κιβωτός" Στάμη Τζώρα, μίλησε για την Αγάπη: Τη σκυλίτσα που πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο στην σπονδυλική στήλη και που θα μπορούσε να έχει μείνει παράλυτη στα πίσω άκρα.
Τα παιδια παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, σήκωναν τα χέρια, μιλούσαν κι αυτά. Όλα είχαν μια προσωπική ιστορία να πουν για δικά τους σκυλάκια, που είτε είχαν δηλητηριαστεί με φόλα, είτε σκοτωθεί από αυτοκίνητο ή είχαν πυροβοληθεί.
Όλη αυτή την ώρα η Αγάπη, το σκυλάκι, τους κοίταζε μέσα από μία φωτογραφία κολλημένη στον τοίχο της αίθουσας. Τα παιδιά έμαθαν πως υπάρχει πλέον νόμος για την κακοποίηση των ζώων και «τους κακούς που πυροβολούν και ρίχνουν φόλες, τους πιάνει η Αστυνομία».
Ύστερα παρακολούθησαν σε βίντεο την Αγάπη, το σκυλάκι που είχε θεραπευτεί και είχε αρχίσει να περπατάει. Εκείνη ήταν η στιγμή που χειροκρότησαν με όλη τους τη δύναμη - για τη δύναμη της Αγάπης!
Στο τέλος, το σχολείο πρόσφερε ένα ποσό για τα φάρμακα της Αγάπης- που γιατρεύτηκε και που όλα τα γιατρεύει!