Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πεζοπορία Ασπρόκαβος - Αρκουδίλας - Αη Γόρδης

Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος
29 Μαΐου 2019 / 12:38
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα γίνει η προγραμματισμένη πεζοπορία του Πεζοπορικού – Ορειβατικού

Συλλόγου από τον Ασπρόκαβο στον Αη Γόρδη.
Μήκος διαδρομής: ~7 χλμ
Υψομετρική διαφορά: ~ 100 μ
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 2,5
Υπεύθυνοι εξόρμησης: Μαρία Κουρή, Marco Boscolo
Η διαδρομή ξεκινάει από τον Ασπρόκαβο, περνάει από την Παναγιά Αρκουδίλα και το δάσος της, κατεβαίνει στη θάλασσα και διασχίζει όλη την ομώνυμη πανέμορφη παραλία, ακολουθώντας την ακτή μέχρι τον Αη Γόρδη, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο. Θα υπάρξει χρόνος για μπάνιο. Στον Αη Γόρδη λειτουργεί μαγαζί με καφέ και φαγητό.
Η πεζοπορία είναι εύκολη, ενδείκνυται για οικογένειες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προπόνηση.
Σε περίπτωση που υπάρχει δυνατός νοτιάς και κύμα, που θα καθιστούν αδύνατη την διάσχιση της παραλίας, θα ακολουθήσουμε εναλλακτική διαδρομή μέχρι τον Αη Γόρδη. Σε αυτή την περίπτωση η εξόρμηση θα παραμείνει εύκολη αλλά θα προσθέτουν 2χλμ απόστασης και περίπου 150μ ανηφόρας.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία (συνιστούνται ορειβατικά μποτάκια) αντιανεμικό, νερό, σνακ, καπέλο, μαγιό, πετσέτα, αντηλιακό, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. Αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο (προαιρετική).
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:
Ραντεβού στις 9:00 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο). Η μετάβαση και η επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με μισθωμένο λεωφορείο.
Δεύτερο ραντεβού, για όσους μένουν στο νότο, στις 9:45 στο περιφερειακό Λευκίμμης έξω από το Lidl.
Επιστροφή στην πόλη το μεσημέρι.
Εγγραφές στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) την Τετάρτη 22, Τετάρτη 29 και την Παρασκευή 31 Μαΐου 19:00-21:00 - πληροφορίες στο τηλ. 6980944576 ΜΟΝΟ 19:00-21:00 τις ίδιες μέρες.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.