Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας βάζει την υπογραφή του σε εκδηλώσεις του Γαστρονομικού Φεστιβάλ

Πέτρος Γάλλιας
09 Μαΐου 2019 / 09:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρεις + μία σημαντικές δράσεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του Corfu Food & Wine Festival που φέτος είναι αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Γάλλια.

Πέμπτη 9 Μαΐου, στην πλατεία Λίλη Δεσύλλα (Πλατεία Κρεμαστής), στις 20:00, 
“Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη”: Μνήμες Ευρώπης
Γεύσεις, ποίηση και μουσικές από την Ευρώπη της εποχής του Καποδίστρια. Οι μουσικοί του κουαρτέτου εγχόρδων “ION Ensemble”, Ρεντόνα Κόλα (βιολί), Ειρήνη Αρακλειώτη (βιολί), Σπύρος Γρηγορόπουλος (βιόλα) και Αμβρόσιος Βλαχόπουλος (βιολοντσέλο), θα ερμηνεύουν έργα κλασικών συνθετών της εποχής του Καποδίστρια και ο Πέτρος Γάλλιας θα διαβάσει ποιήματα των Γκαίτε, Σίλερ και Μπάιρον.
Στο βραβευμένο εστιατόριο “Βενετσιάνικο Πηγάδι”, σεφ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν γεύσεις, των τόπων της Ευρώπης που έζησε ο Καποδίστριας: από το Κόπερ της Σλοβενίας (τόπος καταγωγής του πατέρα του), τη Βενετία και τη Πάδοβα όπου σπούδασε το 1794-1797, τη Βιέννη 1811-1815, το Βουκουρέστι 1812, τη Γενεύη και τη Λωζάννη 1814-1827.

Παρασκευή 10 Μαΐου, στους Κήπους των Ανακτόρων, στις 20:00,
“Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη”: Μνήμες από την πατρίδα.
Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών “Γειτονία” θα παρουσιάσει αυθεντικά, παραδοσιακά τραγούδια της τάβλας που έχουν ανασυρθεί μετά από πολυετή έρευνα του μελετητή Στέφανου Πουλημένου όπως ακριβώς ακούγονταν στα χωριά της Κέρκυρας στα τέλη του 18ου αιώνα. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και το κρατικό ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού μαγειρεύουν και προσφέρουν πιάτα με συνταγές της ελληνικής εποχής του Ιωάννη Καποδίστρια και των ελληνικών πόλεων που έζησε: την Αμμόχωστο (τόπο καταγωγής της μητέρας του), την Κέρκυρα 1776-1819, την Κεφαλονιά 1800, την Αίγινα 1828-1829 και το Ναύπλιο 1829-1831.

Σάββατο 11 Μαΐου, στους Κήπους των Ανακτόρων, στις 20:00
Δράση Τρίτη: “Με τις αισθήσεις του Κυβερνήτη”: Μνήμες Τσαρικές.

Μας έρχονται μνήμες τσαρικές από την Πετρούπολη, όπου ο Καποδίστριας έζησε ως υπουργός της ρωσικής κυβέρνησης, με Τσάρο τον Αλέξανδρο Α’, από το 1808 ως το 1822. Ρώσος Σεφ επαναφέρει τις γεύσεις της εποχής.
Οι μουσικοί του κουαρτέτου εγχόρδων “ION Ensemble”, Ρεντόνα Κόλα (βιολί), Ειρήνη Αρακλειώτη (βιολί), Σπύρος Γρηγορόπουλος (βιόλα) και Αμβρόσιος Βλαχόπουλος (βιολοντσέλο) θα ερμηνεύουν έργα Ρώσων κλασικών συνθετών της εποχής του Καποδίστρια και ο Πέτρος Γάλλιας θα διαβάσει ποιήματα του Πούσκιν.

Σάββατο 11 Μαΐου, στην Συναγωγή, στις 19:00
Μια ακόμη σημαντική δράση: 
ShirHaShirim– Άσμα Ασμάτων
Ο Πέτρος Γάλλιας θα διαβάσει αποσπάσματα από το Άσμα Ασμάτων του Σολομώντα. Η Ρεντόνα Κόλα (βιολί) και ο Αμβρόσιος Βλαχόπουλος (βιολοντσέλο) θα ερμηνεύουν έργα Εβραίων συνθετών. 
Η μοναδική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ιερό χώρο της Συναγωγής. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.