Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραίτηση Σταμάτη Απέργη από την δημοτική αρχή

Σταμάτης Απέργης
07 Μαΐου 2019 / 09:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παραιτήσεων συνέχεια για τα στελέχη της δημοτικής αρχής που έθεσαν υποψηφιότητα με την αντιπολιτευόμενη παράταξη της Μερόπης Υδραίου, όντες εν ενεργεία αντιδήμαρχοι.

Υπενθυμίζεται ότι τις παραιτήσεις ζήτησε ο ίδιος ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος,  με αιχμηρή επιστολή του την Κυριακή. Πρώτος είχε υποβάλει παραίτηση ο Σωτήρης Καζιάνης, πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του από την κ. Υδραίου.
Μετά την ανακοίνωση Νικολούζου, τη Δευτέρα παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και από δημοτικός σύμβουλος ο Ανδρέας Σκούπουρας, ενώ σήμερα ο αντιδήμαρχος Παιδείας Σταμάτης Απέργης κοινοποίησε τη δική του επιστολή παραίτησης προς τον Δήμαρχο και προς το δημοτικό συμβούλιο. Παραιτείται επίσης από αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, (όπου εκτελούσε χρέη προέδρου, μετά την παραίτηση της Ευαγγελίας Ράντου), από πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Απαντώντας στις αιχμές του Κώστα Νικολούζου, περί "εχθρικών" και "φίλιων" στρατοπέδων επί τη βάσει κυρίως ιδεολογικοπολιτικών διαφορών, θεωρεί τις αντιλήψεις αυτές «υπερβολικές, μη αρμόζουσες στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα ενός μέσου ελληνικού δήμου, πόσο μάλλον αντιφατικές με την πραγματικότητα, όταν αφενός η ίδια η ΝΕ.ΡΙ.ΚΙ. υπήρξε προϊόν συμμαχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, και όταν αφετέρου τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει "κοσμογονία" σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας (κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ.λπ.)»
«Γι' αυτούς τους λόγους σας δηλώνω ότι έχω τεθεί ήδη εκτός της εν αποσυνθέσει ΝΕ.ΡΙ.ΚΙ.και παρακαλώ να λογίζομαι ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος».