Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μείον 3 για ΑΟΚΚ και άλλους εφτά

Football League
03 Μαΐου 2019 / 17:33

ΑΘΗΝΑ. Οι 8 από τις 16 ΠΑΕ της Football League, ανάμεσά τους και ο ΑΟΚΚ, απέτυχαν στη διαδικασία επιτήρησης,

με αποτέλεσμα να έχουμε νέα δεδομένα και αφαίρεση 3 βαθμών, με τον βαθμολογικό πίνακα να αλλάζει και πολλές ομάδες να επηρεάζονται. Πλατανιάς και Απόλλων Λάρισας για τη 2η θέση, Καραϊσκάκης και Ηρακλής για τη 10η, Ηρόδοτος και Τρίκαλα, με τον πρώτο να πέφτει δύο κατηγορίες και τα Τρίκαλα να γλιτώνουν τον διπλό υποβιβασμό.
Αναλυτικά, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, ΑΟΚΚ, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πέρασαν το πρώτο στάδιο με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν, ενώ κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Νέος Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα.
 
Ο βαθμολογικός πίνακας διαμορφώθηκε ως εξής:
 
ΝΠΣ Bόλος                     57
-------------------------------------
Πλατανιάς                       52
-------------------------------------
Απόλλων Λάρισας          51
Απόλλων Πόντου            46
Παναχαϊκή                      45
Δόξα Δράμας                  45
ΑΟΚΚ                             44
Εργοτέλης                      43
Κισσαμικός                     43
ΑΕ Καραϊσκάκης            40
-------------------------------------
Ηρακλής                         39
Τρίκαλα                          32
-------------------------------------
Ηρόδοτος                        28
Αήττητος Σπάτων            22
Σπάρτη                            18
Αιγινιακός                        10
 
 
Οι κερδισμένοι και οι… χαμένοι
 
Μετά την απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και λίγο πριν τη σέντρα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος που θα γίνει την Κυριακή:
Υποβιβάζεται ο Ηρόδοτος, ενώ κερδισμένοι της υπόθεσης είναι ο Πλατανιάς που πέρασε στη δεύτερη θέση και τα Τρίκαλα που γλιτώνουν -βάσει αναδιάρθρωσης- τον υποβιβασμό κατά δύο κατηγορίες.
Τα δεδομένα για το φινάλε της Football League έχουν ως εξής: Ο Απόλλων Λάρισας χρειάζεται νίκη επί του καταδικασμένου Ηρόδοτου που τη νέα σεζόν θα είναι στο ερασιτεχνικό, και προφανώς δε θέλει νίκη του Πλατανιά κόντρα στον Ηρακλή, σε ό,τι αφορά τη 2η θέση.
Τα Τρίκαλα πλέον είναι αδιάφορα και ο Γηραιός κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Βρίσκεται στο -1 από τον Καραϊσκάκη και για να αποφύγει τον υποβιβασμό στη νέα Football League θα πρέπει να πάρει τρίποντο με τον Πλατανιά και να μην νικήσουν οι Αρτινοί τους Θεσσαλούς.