Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος στην υποψηφιότητα της Νικολέττας Πανδή για τον Δήμο Κέρκυρας «με καθαρή συνείδηση»

Νικολέττα Πανδή
02 Μαΐου 2019 / 13:48

«Οι προσδοκίες μας δυστυχώς δεν εκπληρώθηκαν. Οι λόγοι πολλοί και οι ευθύνες είναι σίγουρα πολιτικές, συλλογικές και ατομικές»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποχωρεί από την εκλογική διεκδίκηση του Δήμου Κέρκυρας η Νικολέττα Πανδή, καθώς η αναζήτηση των απαραίτητων  πολιτικών  και κοινωνικών συμφωνιών που θα διευκόλυναν την ανάδειξη ενός ανθρωποκεντρικού πολιτικού σχεδίου για το Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας, δεν ευοδώθηκε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας  .

Σε ανακοίνωσή της παραθέτει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία:

Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν γεγονός που εν πολλοίς θα καθορίσει την πορεία του τόπου μας για τα επόμενα χρόνια. Το αποτέλεσμά τους με αυτή την έννοια αποκτά τεράστια πολιτική σημασία. Η συμμετοχή των πολιτών εξαρτάται απ την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και τις προσδοκίες που αυτό μπορεί να καλλιεργήσει.
 
Ως Συμφωνία Αξιών, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από το σημερινό αυτοδιοικητικό πολιτικό περιβάλλον επιλέξαμε την αναζήτηση των απαραίτητων  πολιτικών  και κοινωνικών συμφωνιών που θα διευκολύνουν την ανάδειξη ενός ανθρωποκεντρικού πολιτικού σχεδίου για το Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας.  Ενός σχεδίου με τον πολίτη μπροστά για την ενίσχυση της δημοκρατίας στη διαχείριση της καθημερινότητας και για την απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στις πολιτικές της κρίσης και της λιτότητας. Επιλέξαμε να υπηρετήσουμε ένα σχέδιο βαθιά πολιτικό που θα αναβάθμιζε το ρόλο της διοίκησης, αποβάλλοντας  στερεότυπα που διαχρονικά αναπαράγονται απ’ το πολιτικό σύστημα και αποτελούν την αιτία αρκετών χρόνιων προβλημάτων της αυτοδιοίκησης.
 
Στο βηματισμό αυτό οι προσδοκίες μας δυστυχώς δεν εκπληρώθηκαν. Οι λόγοι πολλοί και οι ευθύνες είναι σίγουρα πολιτικές, συλλογικές και ατομικές. Άλλωστε για την ύπαρξη διαλόγου και συνεργασίας απαιτούνται πάντα τουλάχιστον δύο μέρη με καθαρή πρόθεση και συνείδηση. Στο επίπεδο αυτό δηλώνουμε ότι έχουμε ως ομάδα διατηρήσει τη συνείδηση μας καθαρή, παρότι οι ενέργειες μας δεν πέτυχαν τις απαραίτητες για τον τόπο συγκλίσεις.
 
Γνωρίζουμε ότι η πολιτική εγρήγορση και συμμετοχή, σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί τη λύση για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στο αυτοδιοικητικό πεδίο, παρότι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι διαδικασία που πηγαίνει κόντρα στον καιρό.
 
 
το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ
σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει
μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό
το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει
 
                                                                                    η επικεφαλής της Συμφωνίας Αξιών
                                                                                                    Νικολέττα Πανδή