Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημερίδα του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής με τον βραβευμένο ερευνητή Ι. Ταρνανά

Εργαστήρι Βιοπληροφορικής
03 Απριλίου 2019 / 13:11

Οι σημαντικές εξελίξεις στους τομείς της νευροπληροφορικής με στόχο την διάγνωση και θεραπεία του Alzheimer και άλλων νευροεκφυλιστικών νόσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει την Πέμπτη 4 Απρίλιου (14:00-17:30) ημερίδα σχετική με τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόωρη διάγνωση νευροεκφυλιστικών νόσων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου Τ.ΙΣΤ. - Τ.ΑΒΜ, Ι. Θεοτόκη 72.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Ιονίου Πανεπιστημίου  Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος θα έχει την τιμή να υποδεχτεί ως κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Ιωάννη Ταρνανά, νικητή του βραβείου ΕΙΤ (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας) 2018. Η ημερίδα αποτελεί το πέμπτο satellite event του 4ου διεθνούς συνεδρίου Genedis 2020 με τίτλο «Genetics, Geriatrics and Neurodegenerative disease research» (www.genedis.eu).
Η ημερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό της Κέρκυρας για τις νέες εξελίξεις στους τομείς της νευροπληροφορικής και των καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών με στόχο την διάγνωση και θεραπεία νευροεκφυλιστικών νόσων. Εκτιμάται ότι παγκοσμίως, ένα άτομο κάθε τρία δευτερόλεπτα αναπτύσσει Alzheimer, αλλά μόνο το 35% διαγιγνώσκονται. Η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει την εξατομικευμένη θεραπεία για τη βελτίωση της πρόγνωσης και της ποιότητας ζωής. Σε αυτήν την ημερίδα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην περιγραφή της ψηφιακής εφαρμογής Αltoida και θα μιλήσει ο ίδιος ο δημιουργός της, Dr. Ιωάννης Ταρνανάς.