Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Σταγόνα Λεπίδα» στην Πλατεία Δημαρχείου για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

ΔΗΠΕΘΕ
06 Μαρτίου 2019 / 11:13
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σας προσκαλούν στην Performance  ''Σταγόνα λεπίδα'' της Georgina Tziliou με καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Καραμίχου. Ρerformer Maria Traka, physical theater Fuego Art Dance - Maria Traka. Την Παρασκευή 8/3 στις 8:30 μ.μ. – 9 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο  San Giacomo.
Στην εκδήλωση θα διανεμηθεί πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους, του Δήμου Κέρκυρας.
 
Σε ολόκληρο τον κόσμο 1 στις 3 γυναίκες δέχεται σωματική κακοποίηση.  Το ήξερες? Είναι δίπλα σου. Δες. Αφουγκράσου. Διάβασε τα σημάδια. Η γλώσσα του σώματος λέει αλήθειες που το στόμα κρύβει. Θες να βοηθήσεις? Μίλα. Πράξε. Δεν ξέρεις τον τρόπο? Έλα μαζί μας. Επαναστάτησε. Γίνε η φωνή για όσες δεν τολμούν να μιλήσουν. Γίνε η κραυγή αυτών των οποίων η φωνή δεν ακούγεται. Έλα μαζί μας. Ο Φλεβάρης είναι ο μήνας που μιλάμε με στόμα και σώμα. Η τέχνη επαναστατεί. Γίνε κομμάτι μας βοήθησε να πάμε το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται. Χόρεψε μαζί μας και δείξε ότι δεν υπάρχει ανοχή στην κακοποίηση.
 
 


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.