Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση εγκατάλειψης αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Κέρκυρας (video-photos)

Fraport Greece
14 Φεβρουαρίου 2019 / 11:23
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με τη συμμετοχή όλων των διασωστικών φορέων, όπως Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ, Αστυνομίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προγραμματισμένη άσκηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Κέρκυρας "Ιωάννης Καποδίστριας" ,
Την άσκηση αυτή πραγματοποίησε η Fraport Greece με τη συμμετοχή όλων των διασωστικών φορέων, όπως Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ, Αστυνομίας. Η ασκήσεις γίνονται σε απομακρυσμένο χώρο του αεροδρομίου και δεν παρακωλύουν τη λειτουργία του.
Αφορά περιστατικό σε πτήση αεροπλάνου και διαρκεί περί τα 40 λεπτά έως μια ώρα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου το σενάριο αφορούσε την περίπτωση που το αεροσκάφος που βρίσκεται στο διάδρομο, ξεφύγει για οποιοδήποτε λόγο από την πορεία του, ενώ είναι ακόμα στο έδαφος και οι οι επιβάτες χρειαστεί να εγκαταλείψουν.



"Οι ασκήσεις έχουν στόχο τον καλύτερο συντονισμό σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού. Έχουμε κάνει και άλλες ασκήσεις στο παρελθόν, στην Κέρκυρα και σε άλλα αεροδρόμια, όπως επίσης και ασκήσεις επι χάρτου, με το προσωπικό της Fraport" ανέφερε στο enimerosi.com o κ. Παπάζογλου.
Οι επιβάτες που συμμετέχουν στην άσκηση είναι ηθοποιοί, ενώ κατά τη διάρκειά της γίνεται χρονομέτρηση των διαδικασιών διάσωσης αλλά και διαχωρισμός σε βαθμίδες τραυματιών που θα εμπλέκονταν σε ένα αντίστοιχο περιστατικό.
Σκοπός της άσκησης είναι να υπάρξει ετοιμότητα σε μια αντίστοιχη περίπτωση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.