Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με το chef Περικλή Κοσκινά από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων

Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας
13 Φεβρουαρίου 2019 / 14:10
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, σε συνέχεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μέλη της Λέσχης, φίλους, συναδέλφους που ενδιαφέρονται να μάθουν, την

Τετάρτη 20/02/2019 και ώρες 10:00-15:00,στον χώρο του STARZ HALL (θέση Σκάφωνας - Πέλεκα),θα φιλοξενήσει τον κερκυραίο chef Περικλή Κοσκινά, συνιδιοκτήτη του γνωστού αθηναϊκού εστ/ριου Kookoovaya και Ηοοcut.
Οι εγγραφές για το σεμινάριο θα γίνονται κάθε μέρα, από Τρίτη 12/02/2019 έως και Τρίτη 19/02/2019-εκτός της Κυριακής17/02/2019- και ώρες 10:00-14:00 στα γραφεία της Λέσχης στον Ποταμό, δίπλα στο γυμναστήριο inaction.
Το κόστος του σεμιναρίου θα είναι 20€.

Ο chef Περικλής Κοσκινάς

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.
Από τα 19 του χρόνια ταξιδεύει ασταμάτητα «οργώνοντας» τις ηπείρους σε αναζήτηση νέων εμπειριών, διαφορετικών πολιτισμών και πολιτισμικής κουλτούρας. Αγγλία, Γαλλία, Σκωτία, Ισπανία, Αμερική, Καναδάς, Βενεζουέλα, Αθήνα.
Παράλληλα με τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Birmingham στον τομέα της γαστρονομίας και διοίκησης, ξεκινά και η εμπειρία του στην εστίαση στην αρχή της δεκαετίας του 2000.
Με διεθνή καριέρα σε εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, κατέχοντας επιτελικές θέσεις, απέκτησε θεωρητική και εμπειρική γνώση σε θέματα γαστρονομίας και αντίληψης ως προς τις παγκόσμιες τάσεις στον τομέα του φαγητού.
Η γνωριμία του με τον Κώστα Σπηλιάδη το 2009 και τα εστιατόρια «Milos» τον καθόρισαν ολοκληρωτικά και τον κατέστησαν έναν από τους πιο σπουδαίους chef της γενιάς του. Εκείνη την εποχή ήταν που επέλεξε οριστικά να πάει με το μέρος της ελληνικής κουζίνας και να γνωρίσει τη βαθύτερη ουσία της. Μέσα από το πρίσμα της εποχικότητας και τοπικότητας των υλικών, της ποιότητας, των κανόνων και των ορίων που θέτει η ελληνική κουζίνα διαμόρφωσε τις τεχνικές, τη φιλοσοφία και την πορεία του στον κόσμο της μαγειρικής.
Η αφαίρεση και το μέτρο ορίζουν το φαγητό του.
Ακούραστος ταξιδευτής και ασυμβίβαστος μάγειρας. Η φιλοσοφική θεωρητική γνώση και η γνώση των κοινωνικών επιστημών κρίνονται απαραίτητα εργαλεία για εκείνον στο επάγγελμά του. Οι εικόνες των περιπλανήσεών του, η μνήμη και ο άνθρωπος σηματοδοτούν το φαγητό του και όχι οι συνταγές. Η μαγειρική για εκείνον είναι η τέχνη της καθημερινής ζωής, είναι αυτό που μένει στο τραπέζι, μετά από ένα Κυριακάτικο γεύμα.
Το 2014 ανοίγει το εστιατόριο Cookoοvaya, στην περιοχή του Χίλτον, ως συνιδιοκτήτης με άλλους 5 κορυφαίους chef. Η Cokoovaya στον πέμπτο της χρόνο, εξακολουθεί να είναι αναμεσά στα κορυφαία εστιατόριά της χώρας και καθημερινά γεμάτο. Σε συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου εγχειρήματος, αποφασίζουν με την ίδια ομάδα να δημιουργήσουν ένα μαγαζί γρήγορου φαγητού το «Hoocut» με σκοπό το concept να απλώσει πανιά προς το εξωτερικό και να αλλάξει την εικόνα του εθνικού μας street food για πάντα.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.