Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Τα ευρήματα της έρευνας στην υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

σύλληψη
24 Ιανουαρίου 2019 / 12:03

Πώς έφθασε στα ίχνη του 39χρονου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, 39χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υπηρεσίας I.C.E. (Immigration and Customs Enforcement), σύμφωνα με τα οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, συνομιλούσε με ανήλικη υπήκοο Η.Π.Α. και κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες κατάφερε να της αποσπάσει πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε συγγενικά της πρόσωπα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διέταξε την Άρση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα.
Κατόπιν αλληλογραφίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψε ότι τα περισσότερα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη προέρχονται από την οικιακή σύνδεση διαδικτύου του ημεδαπού, σε νησί του Ιονίου.

Ακολούθως, το πρωί της 22 Ιανουαρίου 2019, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Κέρκυρας, διενήργησε έρευνα στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο.
Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια, ανευρέθηκαν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης, καθώς και χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR