Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις εκδηλώσεις του Novi Sad η Νόνη Μάστορα & ο Σταμάτης Απέργης

Νόνη Μάστορα
28 Nov 2018 / 13:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Αντιδήμαρχοι Κερκυραίων και Μαθρακίου, Νόνη Μάστορα και Παιδείας, Σταμάτης Απέργης, εκπροσώπησαν το Δήμο Κέρκυρας

στις γιορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Novi Sad της Σερβίας. για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την ενσωμάτωση της επαρχίας της Βοϊβοδίνας στη Σερβία.
 
Σχετική πρόσκληση είχε αποστείλει στο Δήμαρχο, Κώστα Νικολούζο, ο Δήμαρχος της (αδελφοποιημένης με την Κέρκυρα) πόλης του Novi Sad Miloš Vučević.
 
Η κ. Μάστορα και ο κ. Απέργης, o Σάββατο 24 Νοεμβρίου παρακολούθησαν τα εγκαίνια υπαίθριας έκθεσης για τον Α΄ Π.Π. στην οποία υπήρχε ειδική αναφορά στην παρουσία των Σέρβων στην Κέρκυρα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας παρακολούθησαν θεατρική παράσταση με θέμα την Ένωση της Βοϊβοδίνας με τη Σερβία, παρουσία της Πρωθυπουργού της Σερβικής Δημοκρατίας Ana Brnabić.
Ακολούθησε επίσημο δείπνο στο Κάστρο του Πετροβαραντίν, όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο του Novi Sad και του προσέφεραν αναμνηστικά από το Δήμο Κέρκυρας.
Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου παρακολούθησαν τα εγκαίνια του Ιστορικού Μουσείου της Βοϊβοδίνας από την Πρόεδρο της Βουλής της Δημοκρατίας της Σερβίας και κατόπιν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Βασιλιά της Σερβίας Peter I Karadordević από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Alexander Vučić. Ακολούθως οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την πανηγυρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο του Novi Sad και την ομιλία του Σέρβου Προέδρου. 
Στο περιθώριο των εκδηλώσεων δόθηκε η δυνατότητα για εκτενή συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Novi Sad Ντάλιμπορ Ρόζιτς, σχετικά με τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας των δύο Δήμων και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση ενός δημοτικού σχολείου του Δήμου μας με ένα αντίστοιχο του Novi Sad.