Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψία της Περιφέρειας, πριν την απόφαση για την τύχη του έργου στον Ποταμό

Γεφύρι
28 Σεπτεμβρίου 2018 / 07:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τυπική περίπτωση γραφειοκρατικής αβελτηρίας, αποτελεί το έργο της στήριξης του γεφυριού στον Ποταμό.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί αυτοψία, μετά τη χθεσινή σύσκεψη, στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για το έργο που ξεκίνησε μετά από χρόνια καθυστερήσεων (η μελέτη έχει γίνει από το 2012). Οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και τα πήγαινε-έλα των εγκρίσεων μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα και της Τροχαίας Κέρκυρας, οδήγησαν στην απόφαση να εκτελεστεί το έργο κάτω από πίεση χρόνου. Αντί του αρχικού σχεδίου να κλείσει το ποτάμι και να γίνει αποστράγγιση στο σημείο της στήριξης του ιστορικού γεφυριού, πάρθηκε η απόφαση να εκτελεστεί το έργο με το ποτάμι γεμάτο. Ο μεγάλος λάκος που άνοιξε ο εργολάβος γέμισε νερό και κάπως έτσι, φαίνεται ότι "ναυάγησε" και το έργο.
Ο εργολάβος ενημέρωσε την Περιφέρεια, η οποία πλέον πρόκειται να αποφασίσει για την τύχη του: Αν δηλαδή το έργο θα "παγώσει" και θα γίνει επιχωμάτωση του λάκκου ή αν θα αλλάξει ο τρόπος εκτέλεσης. 



Στο μεταξύ, το σημείο του δρόμου που είχε κλείσει δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, όντας σταυροδρόμι, σε ένα πυκνοκατοικημένο προάστιο της πόλης. Παρατηρώντας ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει, οι κάτοικοι  πήραν την πρωτοβουλία να ανοίξουν χθες  τα πλέγματα και να ξαναδώσουν το δρόμο στην κυκλοφορία, μιας και μέχρι να καταλήξουν στα τυπικά οι υπηρεσίες, η ζωή συνεχίζεται!  

  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.