Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάκληση των δηλώσεων Σπίρτζη ζητά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Χρήστος Σπίρτζης
21 Σεπτεμβρίου 2018 / 12:02

Για τη «σύλληψη» όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Μεταφορών & Επικοινωνιών Κέρκυρας και το «κλείσιμο» όλων των Σχολών Οδήγησης στο νησί.

Η Περιφέρεια ζητά την ανάκληση των δηλώσεων,στην εφημερίδα Documento, του Υπουργού Μεταφορών και Συγκοινωνιών Χρήστου Σπίρτζη, για τη «σύλληψη» όλων των  υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Μεταφορών & Επικοινωνιών Κέρκυρας και το «κλείσιμο» όλων των Σχολών Οδήγησης στο νησί.
 
Συγκεκριμένα σε δελτίο Tύπου που δημοσίευσε η ΠΙΝ αναφέρει:
«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε κείμενο συνέντευξης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, στην εφημερίδα Documento,  (φύλλο έκδοσης 96), με τίτλο «Xρ. Σπίρτζης: Απορώ πώς η ΝΔ δεν έχει κάνει ακόμα αντιπροέδρους τον Μπαλτάκο και τον Δημήτρη Καμμένο», να κάνει παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, εκτενείς αναφορές σχετικά με τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΠΕ Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα ο υπουργός στο ερώτηματου δημοσιογράφου Άγγελου Προβολισιάνου (-Τι συνέβη στην Κέρκυρα; ) φέρεται να δηλώνει, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ότι : «Συνελήφθησαν απ’ ό,τι ξέρω όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος Μεταφορών της περιφέρειας και έκλεισαν όλες οι σχολές οδήγησης. Εξαρθρώθηκε ένα πανελλαδικό δίκτυο πριν από λίγους μήνες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους χώρους που σχετίζονται με την ασφάλεια και την εκπαίδευση να εθίζουν τους πολίτες σε μια μη διαφανή λειτουργία. Η απόκτηση άδειας οδήγησης είναι η πρώτη επαφή που έχει ένας νέος άνθρωπος με το δημόσιο. Δεν μπορεί η πρώτη επαφή όλων των νέων της χώρας μας να είναι τα 300 ευρώ που δίνουν για να αποκτήσουν άδεια».
 
Διευκρινίζουμε ότι πέραν του γεγονότος ότι προ μηνών, (το Μάϊο 2018), διενεργήθηκε έλεγχος στην συγκεκριμένη υπηρεσία από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , τίποτα από όσα φέρεται να δηλώνει ο κ. Υπουργός δεν έχει συμβεί.
Επειδή τα παραπάνω, προδήλως, συνιστούν προσβλητική και μειωτική ενέργεια απέναντι τόσο στους υπαλλήλους της υπηρεσίας Μεταφορών &Επικοινωνιών της Κέρκυρας, όσο και στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και στην Περιφέρεια, ως Οργανισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε δημοσίως, την ανάκληση της δήλωσης του Υπουργού ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη Δημοκρατία, την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου και τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης».