Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραμένει στους Ραχτάδες η Πυροσβεστική, μικρές αναζωπυρώσεις τη νύχτα (video)

φωτιά
24 Αυγούστου 2018 / 09:28

Video από την επιχείρηση κατάσβεσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή των Ραχτάδων, όπου εκδηλώθηκε χθες πυρκαγιά. Η φωτιά ουσιαστικά έχει σβήσει και πλέον οι καμένες περιοχές καθαρίζονται ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, πριν σημάνει την πλήρη κατάσβεση η Πυροσβεστική.
Μιλώντας στο enimerosi.com ο Διοικητής της Π.Υ. Νομού Κέρκυρας Πύραρχος Ανδρέας Ρίζος, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κυρίως σε ελαιόδεντρα. Παρά την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, η φωτιά άφησε πίσω της 100 στρέμματα δασικής και 50 στρέμματα αγροτικής βλάστησης. Για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κέρκυρας εκδόθηκε η ακοόλουθη ανακοίνωση: 
Κατά τη χθεσινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εκτάσεις στην Τοπική Κοινότητα Ραχτάδων, της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου και στην Τοπική Κοινότητα Βελονάδων της Δημοτικής Ενότητας Εσπερίων, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας, ενίσχυσε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία (3) υδροφόρα και έξι (6) πυροσβεστικά οχήματα, με δεκαέξι (16) δημοτικούς υπαλλήλους και δύο (2) στελέχη της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ).

Video: JOHN LANASIS