Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό ατύχημα σε σούπερ-μάρκετ στην Αχαράβη

Αχαράβη
07 Αυγούστου 2018 / 11:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ατύχημα είχε το Σάββατο 4 Αυγούστου, εν ώρα εργασίας, υπάλληλος σούπερ-μάρκετ στην Αχαράβη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ατύχημα δημοσιοποίησε ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ο 35χρονος εργαζόμενος, χτυπήθηκε στο μάτι από γάντζο, που χρησιμοποιείται για το κρέμασμα κρεάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του και μέχρι τώρα να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο. Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το «εργοδοτικό έγκλημα» που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τέτοιων εγκλημάτων που η εργοδοσία και το κράτος της τα χαρακτηρίζουν ως «εργατικά ατυχήματα»…

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει: «Θυμίζουμε ότι το Σωματείο μας έχει επανειλημμένα καταγγείλει την εντατικοποίηση και την ελαστικοποίηση των ωραρίων λειτουργίας και στην συγκεκριμένη αλυσίδα super market. Δεν είναι λίγες επίσης οι καταγγελίες που έχουμε από συναδέλφους για την εκδικητική στάση της εργοδοσίας (βλέπε δυσμενείς μεταθέσεις, απολύσεις κ.λπ.) απέναντι σε όσους σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν το αυτονόητα, να δουλεύουν ανθρώπινα ωράρια, να δουλεύουν στο αντικείμενο της σύμβασής τους, να πληρώνονται τις υπερωρίες τους κ.ά.  Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για προαναγγελθέντα εγκλήματα, για ανθρωποθυσίες στον βωμό της αύξησης της κερδοφορίας του μεγαλοεπιχειρηματία, του ανταγωνισμού του με άλλα μεγάλα αφεντικά για το ποιος θα επικρατήσει.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο αυτό που το Σωματείο μας τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση, ότι δηλαδή το μόνο κριτήριο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η αύξηση της κερδοφορίας τους και όχι ο τόπος καταγωγής. Ότι για να αυγατίσουν τα κέρδη τους προαπαιτούμενο αποτελεί η αύξηση της δικής μας εκμετάλλευσης»
.