Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

78χρονος αγρότης πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα στη Μόρια

Μυτιλήνη
11 Ιουλίου 2018 / 12:08

Το νέο περιστατικό έρχεται λίγους μήνες έπειτα από ένοπλη επίθεση κτηνοτρόφου σε βάρος προσφύγων απ΄ την Ερυθραία

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης τραυματισμένος στο κεφάλι και στα πόδια, έχοντας διαφύγει ωστόσο τον κίνδυνο, νοσηλεύεται 16χρονος Σύρος πρόσφυγας, τον οποίο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο αγρότης κάτοικος της Μόριας.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, μέσα σε κτήμα βόρεια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, παρουσία των γονιών του 16χρονου και του αδελφού του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι 78χρονος καταδικασμένος στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για το φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε. Ο 78χρονος διαμένει σε σπίτι μέσα σε κτήμα πολύ κοντά στον καταυλισμό της Μόριας και φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν το όπλο του για να απομακρύνει από την ιδιοκτησία του πρόσφυγες και μετανάστες. Ο δράστης έχει συλληφθεί και ανακρίνεται στην Αστυνομία ενώ από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε πως θα τον κλέψουν.

Η οικογένεια του 16χρονου είχε φτάσει στη Λέσβο την Κυριακή και έχει καταθέσει αίτηση για άσυλο. Μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια είχε φύγει από τον καταυλισμό προκειμένου να προστατευθεί. 

Το νέο περιστατικό έρχεται λίγους μήνες έπειτα από ένοπλη επίθεση κτηνοτρόφου σε βάρος προσφύγων απ' την Ερυθραία.

Efsyn,gr