Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα πρόσωπα και οι στόχοι της νέας Διοίκησης του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων

Σ.Η.Π.Ε.
18 Ιουνίου 2018 / 12:25

ΑΘΗΝΑ. Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων που ανέδειξε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των μελών του.

Οι εργασίες της πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, σε καλό και δημιουργικό κλίμα, το Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΗΠΕ είναι:
Πρόεδρος: Ευάγγελος Αθανασίου (Νέοι Αγώνες, Ηπείρου), Αντιπρόεδρος: Ελένη Διαφωνίδου (Εμπρός Ξάνθης), Γραμματέας: Γιώργος Κατσαΐτης (Καθημερινή Ενημέρωση, Κερκύρας), Ταμίας: Κωνσταντούλα (Νάντια) Σαμαρά (Συνείδηση, Αγρινίου) και Κοσμήτορας: Παρασκευάς Περάκης, (Χανιώτικα Νέα).
Ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι Κων/νος Μπούθας (Ημερησία Βεροίας), Χριστιάνα Χιώτη (Λακωνικός Τύπος) και Εμμανουήλ Λασκαράκης (Γνώμη Αλεξανδρούπολης).

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης (Ρεθεμνιώτικα Νέα) και Νατάσα Βαφειάδου (Παρατηρητής της Θράκης).
Στην ιεράρχηση των επιλογών της νέας Διοίκησης για τη διετία της θητείας της 2018-2020, ξεχωρίζουν:
- Η αναβάθμιση του περιφερειακού Τύπου, η ισχυροποίηση, η διεύρυνση του Συνδέσμου και η ψηφιακή αναβάθμιση της συνεργασίας των μελών του.

- Η ωρίμανση της εγκεκριμένης από παλαιότερες και την πρόσφατη γενική συνέλευση, πρόταση για την ίδρυση Επιμελητηρίου στον χώρο του Τύπου και της Μαζικής Επικοινωνίας.

- Η αποκατάσταση της διεθνούς παρουσίας του ΣΗΠΕ στο πλαίσιο λειτουργίας της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων και Εκδοτών Ειδήσεων (WN-IFRA), της οποίας είναι παλαιό μέλος.

-  Η εκτέλεση του προγράμματος για την κατάρτιση εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στον Τύπο και τις ψηφιακές εφαρμογές του.

-  Η προσφυγή του ΣΗΠΕ εναντίον της επιπλέον επιβάρυνσης με ποσοστό επί του τζίρου των περιφερειακών εφημερίδων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.