Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαίνια του νέου λιμανιού της Ερείκουσας - Το πρόγραμμα

Ερείκουσα
01 Ιουνίου 2018 / 09:28

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Δρόμοι της Θάλασσας» που οργανώνει η Περιφέρεια Iονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 9 και 10 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Δρόμοι της Θάλασσας» που οργανώνει η Περιφέρεια Iονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my Region- Η Eυρώπη στην Περιοχή μου 2018 για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητα των πολιτών.
Ως πρώτη φετινή εκδήλωση θα γίνει η  παρουσίαση του νέου Λιμένα Ερείκουσας αναδεικνύοντας το διαχρονικό ρόλο της θάλασσας στη ζωή και την ανάπτυξη του νησιού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους δράσεις:

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018
  • Ιστιοπλοϊκός αγώνας (Regatta) Κασσιώπη- Ερείκουσας(16.00) σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας
Κυριακή 10 Ιουνίου 2018
  • Ανοικτός κολυμβητικός αγώνας (περίπου 1400μ) στον όρμο Ερείκουσας με ανοικτή συμμετοχή(ώρα 11.15π.μ.), σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κέρκυρας (ΝΑΟΚ)
  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ του έργου «Επέκταση Λιμένα Ερείκουσας» παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και φορέων.
  • Ξενάγηση στο νέο έργο του Λιμένα Ερείκουσας
Παράλληλα, θα υπάρξει Πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας και της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος» και φωτογραφική αναφορά στο ναυτικό παρελθόν του νησιού.
Για τους συμμετέχοντες, φορείς, αθλητές και ενδιαφερόμενους πολίτες, θα δρομολογηθεί φέρρυ-μπωτ κλειστού τύπου με αναχώρηση από Κέρκυρα την Κυριακή στις 08.00π.μ. και από Ερείκουσα στις 16.30μ.μ.
Την ευθύνη για την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων (τηλ. 26613 60033, e-maiL: [email protected] και [email protected]).

Όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται πανευρωπαϊκά έχουν αναρτηθεί στο χάρτη της Inforegio: http://ec.europa.eu/regional_policy/el/policy/communication/inform-network/map/

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο.