Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κεφαλονιά, μετά από 32 χρόνια, το ΙΑ΄ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο

Κεφαλονιά
19 Μαΐου 2018 / 13:20

Μια από τις κορυφαίες επιστημονικές διοργανώσεις του επτανησιακού χώρου

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Μια από τις κορυφαίες επιστημονικές διοργανώσεις του επτανησιακού χώρου, το Ενδέκατο Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά (Αργοστόλι, Ληξούρι και Κουρκουμελάτα) από τη Δευτέρα 21 Μαΐου έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Στο φετινό Συνέδριο συμμετέχουν 350 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές αλλά και νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρωτότυπες ανακοινώσεις γύρω από την Ιστορία (από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα), την Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, το Θέατρο, τη Μουσική, τη Φιλολογία, τη Φιλοσοφία, τη Γλωσσολογία, τη Λαογραφία αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα των Επτανήσων.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).

Το πρώτο Πανιόνιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 1914 στην Κέρκυρα. Το 1986 η Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών πραγματοποίησε στην Κεφαλονιά το Πέμπτο Πανιόνιο Συνέδριο, που για πρώτη φορά, τότε, έλαβε τον τίτλο «Διεθνές». Σήμερα, 32 χρόνια μετά, το Συνέδριο επιστρέφει στην Κεφαλονιά.          

Η Επίσημη Εναρκτήρια συνεδρία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, στην Κεντρική Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», στο Αργοστόλι, και ώρα 18:00.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου και το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» από την Τρίτη 22 έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου, πρωινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαΐου και ώρα 17:40 θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια του Συνεδρίου στη σάλα του ξενοδοχείου PALATINO, στο Ληξούρι.
Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαΐου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια του Συνεδρίου στο Πνευματικό Κέντρο Βεργωτή, στα Κουρκουμελάτα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.
http://panionio.wordpress.com
Η είσοδος σε όλες τις συνεδρίες και τις εκδηλώσεις του Συνεδρίου είναι ελεύθερη για όλους τους συμπολίτες μας.
Το συνέδριο θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικές και εικαστικές εκδηλώσεις.