Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έργα μαθητών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Ό,τι Αγαπώ» στην έκθεση Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης

Οτι αγαπώ
18 Μαΐου 2018 / 10:07
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από το εργαστήρι εικαστικών «ο κόσμος της τέχνης» του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ό,τι αγαπώ» στην Κέρκυρα, διακρίθηκαν 5 από τα 15.300 έργα μαθητών

 που έλαβαν μέρος στο Παιδικό Διαγωνισμό « Δες το ειδώλιο αλλιώς» του Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης .
Στο φετινό πέμπτο κατά σειρά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας  4-12 συμμετείχαν 15.300 έργα!  Εκτός από τους μεγάλους νικητές, διακρίθηκαν ακόμα 365 έργα όπου μέσα σε αυτά τα 5 από την Κέρκυρα , με Κριτική Επιτροπή τον Αρχιτέκτονα  Άρη Ζαμπίκο, την Διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη, την Εικαστικό και Αρχιτέκτονα  Χαρά Μαραντίδου, την Ιστορικό Τέχνης Αταλάντη Μαρτίνου και τον Εικαστικό Άγγελο Πλέσσα.
Εκτός από σχολεία και παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, στο διαγωνισμό συμμετείχαν  και σχολεία απ’ όλο τον κόσμο,  όπως από Αμερική, Καναδά, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Παναμά, Βέλγιο, Λουξεμβούργο αλλά και πολλά ειδικά σχολεία όπως το ΕΕΕΚ Νάξου, το Ειδικό νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση Αργυρούπολης, το Κέντρο Ημέρας «ΙΑΣΙΣ» κ.ά.
Η έκθεση Μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης άνοιξε τις πύλες της 18/5 και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 3/6  που θα έχετε την χαρά να καμαρώσετε τα έργα των μικρών  Κερκυραίων μαθητών.

Τα ονόματα των μαθητών είναι:

ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗ ΑΡΕΤΗ/ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΒΑΡΖΑΚΑΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΑ / Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΛΑΒΡΑΝΟΥ ΜΕΛΙΝΑ/ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΠΙΓΓΟΥ ΕΙΡΗΝΗ / Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η διεύθυνση του «ό,τι αγαπώ» συγχαίρει τους μικρούς ζωγράφους για την μεγάλη διάκριση.
Πληροφορίες για το μουσείο στην  σελίδα  cycladic.gr/page/des-to-idolio-allios
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.