Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο γελοιογράφος Κουρσό μιλά για το γέλιο & το ...δάκρυ (video-photos)

Κουρσό
23 Μαρτίου 2018 / 18:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στην Αίθουσα Τέχνης της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας η έκθεση γελοιογραφίας του Αποστόλη Κουρσοβίτη (Κουρσό) με τίτλο «Ανάθεμα τα τάλαρα»

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 05 Μαΐου 2018.

Λίγα λόγια

Μια πολύ σημαντική έκθεση, αφού η κλασική ατάκα από το βιβλίο του Κ. Θεοτόκη, «Η τιμή και το χρήμα» το γνωστό μας πια «Ανάθεμα τα τάλαρα», είναι το κέντρο της έκθεσης. Το πενάκι του Κουρσό, διεισδυτικό, καυστικό και χιουμοριστικό, δείχνει τη δική του όψη για την κρίση. Μια όψη και μια άποψη που μας κρατά συντροφιά χρόνια τώρα, μέσω των εφημερίδων με τις οποίες συνεργάζεται, στα Τρίκαλα στην Κέρκυρα με την Ενημέρωση ή αλλού. Ο δικός μας Κουρσό, συνεχίζει να μας συντροφεύει


Ο Κουρσό, γεννημένος το 1961 στη Χαϊδεμένη, ένα μικρό χωριό λίγο έξω από τα Τρίκαλα, σπούδασε Γενική Ιστορία στη Φιλοσοφική σχολή Βελιγραδίου και στη συνέχεια στο αντίστοιχο τμήμα του Ιονίου Παν/μίου.
Στη ζωγραφική διακρίθηκε νωρίς και στην Γ’ Λυκείου απέσπασε το Α’ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό.
Από τη ζωγραφική και τη γραφιστική, βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει,  στον κόσμο της γελοιογραφίας και του κόμικ  γιατί, όπως ο ίδιος υποστηρίζει: Η Ζωή, έχει πολύ “πλάκα”!
Γελοιογραφίες του είδαμε να δημοσιεύονται στις εφημερίδες “Ριζοσπάστης”, “Ελευθεροτυπία”, “Ανεξάρτητος”, “Ελευθερία” Λάρισας, “Ενημέρωση” Κέρκυρας, “Το χωνί”  κ.α.
Εικονογράφησε αρκετά βιβλία και σκιτσάρισε για την ελληνική τηλεόραση (Μega Channel).
Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Δείτε το φωτορεπορτάζ εδώ