Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι καλούν σε σύσκεψη «για μην βουλιάξουμε στα σκουπίδια»

ξενοδοχοϋπάλληλοι
20 Φεβρουαρίου 2018 / 11:34

KEΡΚΥΡΑ. Σε σύσκεψη καλούν τους φορείς του νησιού οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του εργατικού κέντρου ,με σκοπό την άμεση οργάνωση πανκερκυραϊκών κινητοποιήσεων όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ

Ενάντια στην πολιτική των σκουπιδιών
Το κράτος των κρατικοδίαιτων αρπακτικών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μαζί με τις προεκτάσεις του στην τοπική διοίκηση,  οδήγησαν εκτός των άλλων και την διαχείριση απορριμμάτων σε αδιέξοδο και βραχνά για τον λαό.
Τα αδιέξοδα στην διαχείριση των απορριμμάτων που δημιούργησαν κυβερνήσεις και τοπικές  διοικήσεις ,είναι αποτέλεσμα της συνεπούς υλοποίησης των απαιτήσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών,  που επενδύουν στα απορρίμματα.

Η πολιτική διαχείρισης της υπόθεσης των απορριμμάτων εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο που τσακίζει την αξία της εργατικής δύναμης , που εξοντώνει τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς αγρότες , που ληστεύει τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της πατρίδας μας , που βάζει στο χέρι δημόσια και λαϊκή περιουσία , ξεπουλώντας υποδομές και πλειστηριάζοντας τα σπίτια του λαού.

Είναι η ίδια πολιτική που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες , που προωθεί τον σχηματισμό διαφορετικών οικονομικών ζωνών , που συγκεντρώνει την οικονομική δραστηριότητα και τον πλούτο στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής έχουν ήδη δώσει στους εργολάβους:
Μεγάλο μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων, το υφιστάμενο σύστημα ανακύκλωσης , την δεματοποίηση απορριμμάτων και προκηρύσσουν την μεταφορά στην Λευκίμμη.

Με την απαξίωση του δημόσιου συστήματος διαχείρισης και τα αδιέξοδα που προκαλούν , προετοιμάζουν το μεγάλο φαγοπότι της παράδοσης ,στους μεγαλοεργολάβους του εργοστασίου και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με ΣΔΙΤ.
Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί στρώνουν το έδαφος  του άγριου χαρατσώματος  που θα επιβάλλουν στο λαό οι ιδιώτες .

Εκεί αποσκοπεί και η έτοιμη εισήγηση  της δημοτικής αρχής για αύξηση των δημοτικών τελών ,  μετά την απόφαση του συνδέσμου να αυξήσει το κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ,  από 21 ευρώ ανά τόνο,  σε 57 ευρώ ανά τόνο και έπονται νέες αυξήσεις για τους γύπες των ΣΔΙΤ που ετοιμάζονται να ορμήξουν.

Το λαϊκό κίνημα της Κέρκυρας μπορεί να ακυρώσει τα αντιλαϊκά επιχειρηματικά σχέδια.

Η αντίσταση ενάντια στην πολιτική τους που εκφράστηκε   την τελευταία δεκαετία ποικιλότροπα , ακόμη και κόντρα στην καταστολή, έχει ξεμπροστιάσει τους εκπρόσωπους των επιχειρηματιών σε κυβέρνηση και τοπική διοίκηση.
Οι σποραδικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος πρέπει να μπουν σε νέα βάση, όπου η υπόθεση των απορριμμάτων και η διεκδίκηση για οριστική λύση του προβλήματος, θα συνδεθεί με τα σύγχρονα αιτήματα του λαού της Κέρκυρας που έχουν να κάνουν με:

Α) Την ποιότητα ζωής  (χωροταξία, περιβάλλον, νερό, υγεία, πολιτική προστασία, κυκλοφοριακό- οδικό δίκτυο).
Β) Την οικονομία ( διεύρυνση  εργατικών δικαιωμάτων, προστασία της μικρής επιχείρησης, επανακαλλιέργια της γόνιμης γης )
Γ) Με την μόρφωση (εκπαίδευση – σχολική στέγη , πολιτισμός, αθλητισμός)

Απέναντι μας βρίσκεται σε κάθε περίπτωση Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ.
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ.
Μόνο με οργανωμένη συντονισμένη πάλη των ανυπότακτων και ζωντανών δυνάμεων του κερκυραϊκού λαού μπορούμε να αλλάξουμε  ‘’ την μοίρα’’ που ‘’μας έγραψαν’’ τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνθλίβουν την ζωή μας και εξορίζουν τα παιδιά μας.
Τώρα είναι ώρα να ορθώσουμε ανάστημα , πριν η μπόχα της πολιτικής των σκουπιδιών μας πνίξει οριστικά.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΑΙΣΕ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
                                                      Απαιτούμε:
-Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.
-Να αναθέσουν σε δημόσιο πανεπιστήμιο την μελέτη νέας χωροθέτησης της εγκατάστασης της ολοκληρωμένης διαχείρισης (εργοστάσιο-ΧΥΤΥ- ανακύκλωση)
-Να διαθέσουν όλα τα απαραίτητα υλικά και να ενεργοποιήσουν με ενημέρωση και κίνητρα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης ,για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και να εξοικονομηθεί ανακυκλώσιμη ύλη. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή εργασία και τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
-Να κλείσουν , να αποκαταστήσουν τον ΧΥΤΑ Τεμπλονιού και να αποκλείσουν την λειτουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
-Έως την κατασκευή του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ να μεταφερθούν τα υπόλοιπα απ  τη ανακύκλωση απορρίμματα , με ευθύνη και δαπάνη του κράτους σε νόμιμο αποδέκτη.
-Να απαγορευτεί η συμμετοχή των ιδιωτών απ όλα τα στάδια (συλλογή, μεταφορά, ανακύκλωση) της  διαχείρισης  των απορριμμάτων.
-Καμμία αύξηση στα δημοτικά τέλη.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΚΕΡΚΥΡΑΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΠΕΛΑΗΣ Σ.                                     ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ.