Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη γενική συνέλευση του δικτύου πόλεων Καποδίστρια συμμετείχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας

Αίγινα
29 Ιανουαρίου 2018 / 10:01

Στην Αίγινα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας»

ΑΙΓΙΝΑ. Στον ιστορικό ναό του Σωτήρος Χριστού, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, συνήλθε το Σάββατο το απόγευμα η Γενική Συνέλευση του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας".

Τα μέλη της συνέλευσης υποδέχθηκε, η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας "ΜΟΥΣΑ", ενώ στο εσωτερικό του ναού τις στιγμές πριν την έναρξη της συνέλευσης πλαισίωσαν μουσικά η χορωδία της Κυψέλης και η παραδοσιακή ορχήστρα εγχόρδων Εστουδιαντίνα της Αίγινας.

Ακολούθησε καλωσόρισμα από την πρόεδρο της ΚΕΔΑ Καίτη Σαλπέα, ο χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κωνσταντίνο Νικολούζο και η ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών. Στην συνέχεια ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης έκανε μία συνοπτική ιστορική περιγραφή της Καποδιστριακής περιόδου με επίκεντρο το κτήριο που φιλοξενεί την συνέλευση.

Να σημειωθεί ότι
η Γενική Συνέλευση του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας" γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου για την άφιξη και ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέρχεται η γενική συνέλευση του δικτύου στην Αίγινα. Για την συνέλευση επιλέγονται πάντα εμβληματικοί - ιστορικοί χώροι της περιόδου, που ο Ιωάννης Καποδίστριας κυβέρνησε το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος, από την πρώτη του πρωτεύουσα, την Αίγινα. Παλαιότερα οι συνεδριάσεις του δικτύου είχαν γίνει στο Κυβερνείο, τον Πύργο του Μαρκέλλου, αλλά και στην πρώτη βουλή των Ελλήνων, στο υπερώο του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας.

Στην συνέλευση συμμετείχαν ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας Μαρία Μουζακίτη, η εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλιέων Ανδρονίκη Τζομάκα, ο Γιώργος Τσατήρης εκπρόσωπος του Δικτύου στο Δήμο Αίγινας, ο αντιδήμαρχος Αίγινας Ευάγγελος Δέδες, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας Καίτη Σαλπαία και ο πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, συγγραφέας, ερευνητής της Καποδιστριακής περιόδου.

Πηγή: aeginaportal.gr