Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Ηγουμενίτσας: Όχι στις έρευνες για πετρέλαιο στις τουριστικές περιοχές

Δήμος Ηγουμενίτσας
20 Δεκεμβρίου 2017 / 12:38

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποφάσισε τη χορήγηση άδειας πρόσβασης σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών,

μετά από σχετικό αίτημα της «Energean Oil & Gas Α.Ε.» το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της διενέργειας γεωφυσικών σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες «Σύμβαση Ιωαννίνων: Εκτέλεση Προγράμματος Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών στην περιοχή Ηπείρου». 

Ωστόσο, ο Δήμος Ηγουμενίτσας διαφώνησε με την πρόσβαση και εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών σε δημοτικές εκτάσεις που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Συβότων, ως περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος. 
 
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι πηγή εσόδων και ανάπτυξης για τον τόπο και γενικότερα για την λεκάνη της Μεσογείου είναι ο τουρισμός και οι δράσεις γύρω από αυτόν και όχι οι υδρογονάνθρακες ή όποια άλλη βαριάς περιβαλλοντικής όχλησης δράση. 
 
Επιπροσθέτως, ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν συμφώνησε και στην πρόσβαση και εκτέλεση του προγράμματος στην περιοχή Γραικοχωρίου – Αγίας Μαρίνας, όπου σύμφωνα με μελέτες υπάρχει σεισμογενές ρήγμα που στο παρελθόν έδωσε τοπικούς σεισμούς. 

Πηγή: thespro.gr