Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ομάδα του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης στην Κομοτηνή

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
29 Nov 2017 / 10:28

ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Η Ομάδα μπάσκετ του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμετείχε για πρώτη φορά στους αγώνες που έγιναν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης

στην Κομοτηνή, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Οι αγώνες έγιναν από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου, ωστόσο η ομάδα ανδρών του Ιονίου Πανεπιστημίου, συμμετείχε μόνο τις δυο πρώτες μέρες, καθώς δεν κατάφερε να αποσπάσει τους απαραίτητους βαθμούς που θα την οδηγούσαν στους τελικούς αγώνες. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 20 αγώνες, σε τρία διαφορετικά γήπεδα της πόλης. Έλαβαν μέρος έξι πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα.
 
Στους αγώνες συμμετείχαν οι εξής ομάδες:
 
-Ομάδα ανδρών και γυναικών Μετσόβειου Πολυτεχνείου
-Ομάδα ανδρών ΤΕΙ Πειραιά
-Ομάδα ανδρών και γυναικών ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής
-Ομάδα ανδρών Ιονίου Πανεπιστημίου
-Ομάδα ανδρών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-Ομάδα ανδρών ΤΕΙ Σερρών
 
Ο προπονητής της ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Άγγελος Εσκιτζίογλου, μίλησε στην Ενημέρωση για την εμπειρία που είχε η ομάδα του.
Όπως μας είπε, τα παιδιά της ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν κατάφεραν όμως να κερδίσουν κάποια ομάδα, καθώς ασχολούνται ερασιτεχνικά με το άθλημα. Ο κ. Εσκιτζίογλου, μας εξήγησε ότι ο πανεπιστημιακός αθλητισμός, χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Σε αυτούς που δεν ξέρουν να παίζουν (π.χ. που ξεκίνησαν μόλις να μαθαίνουν), σε αυτούς που έχουν κάποιες γνώσεις και συμμετέχουν σε φιλικούς αγώνες και στις επαγγελματικές ομάδες.
Ο προπονητής Άγγελος Εσκιτζίογλου, τόνισε ότι η ομάδα του επιστρέφει με χαμόγελο, καθώς αυτό που μέτρησε ήταν η συμμετοχή των φοιτητών και η εμπειρία που απέκτησαν.
 
Τα σκόρ των αγώνων στους οποίους συμμετείχε η ομάδα του Ι.Π.:
 
-TΕΙ Σερρών- Ιόνιο Πανεπιστήμιο: 62-39
-Μετσόβειο Πολυτεχνείο- Ιόνιο Πανεπιστήμιο: 104-34
 
Ο κ. Εσκιτζίογλου, ανέφερε, τέλος, ότι τα παιδιά της ομάδας, προπονούνται μόνο με έναν καθηγητή (τον ίδιο) ο οποίος έχει ειδικότητα κολύμβησης. Πολλές φορές, κάνουν ακόμη και μόνα τους εξάσκηση, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό.