Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε θέση εκκίνησης για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας (video)

Σαν Τζιάκομο
08 Σεπτεμβρίου 2017 / 11:26

Συνέντευξη τύπου λίγο πριν την εκκίνηση του 1ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας, δόθηκε σήμερα το πρωί, στο Ιστορικό Δημαρχείο

Συνέντευξη τύπου, η δεύτερη,  για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας, που θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, δόθηκε σήμερα το πρωί, στο Ιστορικό Δημαρχείο.

 

Τη συνέντευξη παραχώρησαν ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και  η Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου Λίνα Ρούσσου καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας StreetRUN, Ευάγγελος Παπαποστόλου. Τη στήριξή τους στη διοργάνωση εξέφρασαν οι Ολυμπιονίκες Μαρία Γεωργάτου, που ήταν παρούσα στη συνέντευξη, και Σπύρος Γιαννιώτης που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αλλά απέστειλε μαγνητοσκοπημένο το μήνυμά του.

«Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την εκκίνηση» είπε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος. «Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ενός  πολύ σημαντικού  αθλητικού  γεγονότος που φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε μαραθώνιο και να γίνει θεσμός. Η Κέρκυρα διαθέτει όλα τα προσόντα να φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός, διεθνούς απήχησης, και είμαστε πού χαρούμενοι που μας στηρίζουν οι δυο Ολυμπιονίκες μας, η Μαρία Γεωργάτου και ο Σπύρος Γιαννιώτης. 

Αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου και ζητάμε με τον ίδιο τρόπο να αγκαλιάσετε κι εσείς τον αγώνα. Στόχος μας είναι μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους στην οποία καλούμε όλο τον κόσμο, φιλάθλους και μη.

Σας καλούμε επίσης στην εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο του ημιμαραθωνίου, την παραμονή, 23 Σεπτεμβρίου, το βράδυ, στο περιστύλιο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου».

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της διοργάνωσης» είπε η Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, Λίνα Ρούσσου. «Είναι  μια πολύ μεγάλη προσπάθεια του Δήμου και του Κερκυραϊκού και δε θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς την τεχνική και οργανωτική υποστήριξη της εταιρείας StreetRUN.  Περιμένουμε τη δική σας δήλωση συμμετοχής, θέλουμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη γιορτή και μετά από καιρό να λέτε  “ήμουν κι εγώ εκεί”».

«Εξαιρετική πρωτοβουλία» χαρακτήρισε τον ημιμαραθώνιο η Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου. «Είναι μια δύσκολη αρχή» είπε «που ελπίζω ότι θα γίνει θεσμός, θα αναδείξει μιαν  άλλη πτυχή της Κέρκυρας  και θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να συμμετάσχουν είτε ως δρομείς είτε ως θεατές».  

Τέλος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας StreetRUN Ευάγγελος Παπαποστόλου ευχαρίστησε  το Δήμο και τον Κερκυραϊκό για την τιμή που του έκαναν να αναλάβει μια σημαντική διοργάνωση, καθώς και τη Μαρία Γεωργάτου για την παρουσία της. Τόνισε τον τριπλό σκοπό της σημερινής επικοινωνίας με τα τοπικά ΜΜΕ, που είναι να τιμηθούν οι Ολυμπιονίκες που   στηρίζουν τον αγώνα, να γνωστοποιηθούν οι χορηγοί και να δοθούν βασικά στοιχεία της διοργάνωσης. «Είναι πεποίθησή μας» είπε ότι «πάμε σε μια μεγάλη συμμετοχική  εκδήλωση, όπου όλοι θα είναι νικητές, καθένας με τον προσωπικό του θρίαμβο».  Επίσης, ο κ. Παπαποστόλου έδωσε πληροφορίες για τα βασικά στοιχεία της διοργάνωσης, όπως π.χ. οι αποστάσεις, οι διαδρομές, το κόστος  συμμετοχής κ.λ.π.