Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΕ Καναλίων οι πρώτες μεταγραφές- Απέκτησε Γ. Ντάικο και Κ. Δήμου

ΑΕ Καναλίων
10 Αυγούστου 2017 / 16:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ομάδα που στηρίζεται στην παρέα και δεν ξοδεύει ανούσια για μεταγραφές, έχοντας σαν κύριο μέλημα να παίζουν ποδόσφαιρο τα παιδιά και να μην αγχώνονται με ανόδους, υποβιβασμούς και στόχους πέραν της λογικής είναι η ΑΕ Καναλίων.

Η ομάδα που κέρδισε δίκαια την άνοδό της στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΚ χωρίς να το έχει βάλει στόχο, με το σύνθημα από τον προπονητή Νίκο Καμμένο, να παίξουμε μπάλα να το ευχαριστηθούμε και μάσα από αυτό να κοιτάξουμε και τη νίκη, επέστρεψε σε μια κατηγορία που πάρα πολλές φορές έχει αγωνιστεί. Η διοίκηση κράτησε σαν τεχνικό δίδυμο του Ν. Καμμένο και Ζ. Ψαρρά, σαν τεχνικό διευθυντή τον Γ. Τσικρικώνη και παρ΄ ότι στηρίζεται σε παίκτες που απλά θέλουν να αγωνίζονται στην ομάδα χωρίς «οδοιπορικά», έξω από τη λογική της αλόγιστης ενίσχυσης, πήρε δυο σημαντικούς παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να είναι πολύ ανταγωνιστική.
Αρχικά απέκτησε από τις Μπενίτσες τον νεαρό Γιώργο Ντάικο, έναν τερματοφύλακα που εντυπωσιάζει στο τοπικό πρωτάθλημα και ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα των τμημάτων υποδομής του ΑΟ Κέρκυρα, έπαιξε και στην Ολυμπιάδα Καρουσάδων και θεωρείται από τους κορυφαίους της κατηγορίας.
Μια άλλη μεταγραφική κίνηση και πάλι από την ομάδα των Μπενιτσών που υποβιβάστηκε είναι η απόκτηση του Κώστα Δήμου, του αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού που ανδρώθηκε στο Κοντόκαλι, πέρασε και από άλλες ομάδες, για να καταλήξει στην ΑΕ Καναλίων όπου θα προσπαθήσει να βοηθήσει την κιτρινόμαυρα ομάδα.
  Όπως όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, το οικονομικό πρόβλημα είναι ένα αγκάθι που οι παράγοντες ψάχνουν τρόπους να το λύσουν. Άλλοι με λαχειοφόρους, άλλοι με πανηγύρια, αλλά και με κάρτες-εισιτήρια διαρκείας. Την τελευταία λύση επέλεξαν και η ΑΕ Καναλίων που  με ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι κυκλοφορούν οι κάρτες που έχουν σκοπό την οικονομική ενίσχυση του σωματείου και μάλιστα μπορεί αν τις προμηθευτεί κανείς από τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Παππά, Κ. Κώτση και Αν. Καββαδία. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια