Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωταθλητής Ελλάδος και τρίτος πανευρωπαϊκά ο Πέτρος Τρύφωνας

θαλάσσιο σκι
26 Ιουλίου 2017 / 11:24

Πρωταθλητής γύρισε από Αγρίνιο (φράγμα τεχνητής λίμνης Στράτου) όπου διεξάγονταν οι Πανελλήνιοι Αγώνες θαλάσσιου σκι μεταξύ 20-23 Ιουλίου 2017 ο Κερκυραίος αθλητής θαλάσσιου σκι Πέτρος Τρύφωνας.

Ο Πέτρος Τρύφωνας  κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στο αγώνισμα των φιγούρων (trick ski ) (εικόνα 1) όσο και στο αγώνισμα του slalom (εικόνα 2), καθιστώντας τον έτσι πρωταθλητή Ελλάδος  στην κατηγορία του στην ηλικία κάτω των 12 ετών (U12). Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση του στο αγώνισμα του slalom, 1 μπάλα στα 13μ σχοινί και ταχύτητα σκάφους 52 χιλιόμετρα (1,00/52/13,00) είναι νέο ατομικό του ρεκόρ που τον κατατάσσει νούμερο 3 στην Πανευρωπαϊκή κατάταξη (Εurope Ranking List ) όλων των αθλητών κάτω των 12 ετών στη Ευρώπη.




 
Αυτή  η επίδοση του Πέτρου δείχνει το υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης του αθλητή, καθώς και το πολύ καλό έργο που πραγματοποιείται από τον προπονητή του Τάσο Χατζή στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου προπονείται  τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Στην ιδία κατηγορία στο Αγρίνιο οι αθλητές Αλκιβιαδης Τουτζιαριδης  (όμιλος Ζαχάρως) και Μάνος Αλευράς  (όμιλος Μουρικίου) κατέκτησαν αντίστοιχα την δεύτερη και τρίτη θέση.
Οι αθλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επομένη χρονιά στο Αγρίνιο με υψηλότερους στόχους και νέα ρεκόρ…