Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι απαντά ο Δήμαρχος Κέρκυρας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου για την ακύρωση των αγώνων

Κώστας Νικολούζος
24 Ιουλίου 2017 / 10:34

Προς τον Πρόεδρο
της Ομοσπονδίας Τριάθλου,
κ. Γιώργο Γερόλυμπο
 
 
Κύριε Πρόεδρε
 
Λυπάμαι πραγματικά για την εξέλιξη της υπόθεσης διοργάνωσης αγώνα τριάθλου στην Κέρκυρα τον προσεχή Σεπτέμβριο. Όπως καλά γνωρίζετε, τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας στην Κέρκυρα, ο Δήμος είχε εκφράσει εξαρχής την πρόθεση να στηρίξει τη διοργάνωση, διαθέτοντας  μεγάλο  μέρος των  δυνάμεων  του στην ενίσχυση,  με κάθε δυνατό τρόπο, του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Δυστυχώς, όμως, παρά την καλή μας πρόθεση, την οποία εκφράσαμε τόσο σε εσάς προσωπικά όσο και στους συνεργάτες σας, δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα  να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για τυπικούς λόγους.
Παρόλα αυτά, και με δεδομένο ότι η σχετική πίστωση έχει ήδη προβλεφθεί, προτιθέμεθα   να συζητήσουμε  το θέμα   στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο εφόσον ο χρόνος επαρκεί για την υλοποίηση της εκδήλωσης. Προσθέτω δε ότι και ο ΔΟΠΑΠ έχει ήδη πάρει απόφαση να συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση της διοργάνωσης.   Όπως καταλαβαίνετε, και οι δυο πράξεις αποδεικνύουν την πρόθεσή μας να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας.
Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα αποτελεί σύντομα παρελθόν και θα έχουμε την ευκαιρία μεταξύ μας συνεργασίας όπως συμβαίνει με σειρά αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων της Κέρκυρας.
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να αποδώσω στην αγωνία σας για την προοπτική της διοργάνωσης την αποστροφή της επιστολής σας, σύμφωνα με την οποία αποκλείετε την Κέρκυρα από όλες τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας σας στο μέλλον. Η συνεργασία σας με το Δήμο κινείται στα  θεσμικά πλαίσια που υπερβαίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τρέχουσες εκκρεμότητες. Αυτό σημαίνει, συμφωνείτε υποθέτω, ότι αποφάσεις τέτοιου περιεχομένου δεν είναι δυνατό να δεσμεύουν στο διηνεκές οποιοδήποτε Δήμο και – προφανώς – και την Ομοσπονδία σας με τις κατά καιρούς εκπροσωπήσεις τους.
 
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας
 
Κωνσταντίνος Νικολούζος