Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε ανανεώσεις για τον Φαίακα BC

Καλαθοσφαίριση
28 Ιουνίου 2017 / 17:15
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα τάξη πραγμάτων για το κερκυραϊκό μπάσκετ που έπρεπε να περάσουν πάνω από δέκα χρόνια για να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Και δεν είναι μόνο η άνοδος στη Γ΄ Εθνική, που άξια και με ιδρώτα κέρδισαν οι Ιππότες στους αγωνιστικούς χώρους, ήρθε και η ένωση με τον Φαίακα και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο το μπάσκετ του νησιού, που ήταν καθηλωμένο πολύ χαμηλά. Αχτίδα ανάκαμψης και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον έφερε η άνοδος και σίγουρα η θέληση και αγάπη για το μπάσκετ των συμβουλίων των δυο ομάδων που ενώθηκαν, αποτελεί παρακαταθήκη για ένα καλύτερο αύριο.
Η απόφαση δικαίωσης των Ιπποτών από το ΑΣΕΑΔ την περασμένη Παρασκευή, έλυσε κυριολεκτικά τα χέρια των ανθρώπων της ομάδας, οι οποίοι δεν άφησαν λεπτό να πάει χαμένο. Πέραν του νέου ονόματος Φαίακας Κέρκυρας BC, έκλεισαν προπονητή, τον Αντώνη Δούκα, που ήταν βοηθός του Αλεξανδρή στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην Α2 και άμεσα ξεκίνησαν συζητήσεις με τους παίκτες της ομάδας για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους και  υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη μέρα.
Οι πρώτες ανανεώσεις έχουν ήδη γίνει καθώς ο κορμός της ομάδας θα παραμείνει αναλλοίωτος. Ήδη τη νέα χρονιά μέλη της ομάδας θα είναι οι Περούλης, Χατζόπουλος, Σπιτιέρης, Στεργίου και Παυλογιάννης, ενώ εάν δε γίνει κάτι συνταρακτικό μετά τον Περούλη και ο άλλος αρχισκόρερ της ομάδας ο Φώτης Ζώτος θα παραμείνει όπως και οι Πάλλης, Ούστογλου. Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Περούλη, που πριν τρεις εβδομάδες με δηλώσεις του είχε αποχωρήσει από την ομάδα η οποία μάλιστα τον ευχαρίστησε για την προσφορά του, όμως μετά το χαρμόσυνο  νέο της δικαίωσης από ΑΣΕΑΔ, δεν ήταν δύσκολο να συνεχίσουν οι δυο πλευρές τη συνεργασία τους.
Από κει και πέρα υπάρχουν και παιδιά του Φαίακα που θα ενταχθούν στην νέα ομάδα, για το ποιοι θα είναι θα το αποφασίσει ο νέος κόουτς που σίγουρα θα έχει τις δικές του σκέψεις για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, ενώ σίγουρα θα έλθουν και καλοί παίκτες εκτός Κέρκυρας που θα κάνουν τη διαφορά. Στα πρώτα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι είναι δυο ψηλοί του Μαντουλίδη, ο Γαϊτανίδης 2.06 και ο Καλαμπόκης 2.01.
Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον βέβαια και για τον παίκτη του Κερκυραϊκού, Στέφανο Νεδέλκο, πρώτου σκόρερ του ΚΓΣ, ενός αθλητή που ήταν βαρόμετρο για την ομάδα του και σίγουρα θα βοηθήσει. Έγινε η πρώτη επαφή με τον αθλητή και η ομάδα περιμένει την απάντηση από την ομάδα του, για να προχωρήσει σε συμφωνία.  
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια