Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποια β΄φάση της Ανουντσιάτα, εδώ δεν έχει τελειώσει η α΄ φάση;

υπΠο
22 Ιουνίου 2017 / 09:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην διοικητική αδράνεια των Υπηρεσιών του υπΠο, αποδίδεται η πρόσφατη απόφαση Κονιόρδου για την αποπεράτωση και την αρχιτεκτονική ανάδειξη του πολύπαθου καμπαναριού της Ανουντσιάτα, στο κέντρο της πόλης.

Η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Τ. Ρηγάκου απαντώντας σε ερώτηση της κ.Ε. μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, δηλ. να εξελιχθεί η β΄φάση του έργου εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η α΄φάση του. Η κ. Ρηγάκου υπενθύμισε την άρνηση των δημοτικών Υπηρεσιών να επιτρέψουν την κατασκευή ικριώματος στο καμπαναριό και την ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας, λέγοντας ότι η όποια συνέχεια από 'δω και μπρος είναι υποχρέωση του Δήμου. Παρά ταύτα εάν υπάρχει η δυναντότητα εκπόνησης νέας αρχιτεκτονικής μελέτης υπό την αυτεπιστασία της ΕΦΑ, προφανώς και η Υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρα απόδοσης έργου.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την από 19.6.2017, απόφαση της υπ. Πολιτισμού: 1. Εγκρίνεται την εκτέλεση του έργου “Αποκατάσταση και ανάδειξη του κωδωνοστασίου Annunziata (β΄ φάση)” απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.
2. Προκειμένου να υλοποιηθεί το ενταγμένο στο ΠΔΕ έργο “Συντήρηση και αποκατάσταση του κωδωνοστασίου του πρώην καθολικού του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας ¨Αnnunziata¨“(α΄ φάση), η ΕΦΑ Κέρκυρας προέβη σε ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας κρίθηκε απαραίτητη η εκπόνηση νέας μελέτης για την συνολική αποκατάσταση του μνημείου (β΄ φάση). Το έργο που θα εκτελεστεί αφορά στα εξής:
α) Εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης και ανάδειξης του μνημείου.
β) Εργασίες ανάδειξης, σύμφωνα με την ανωτέρω μελέτη.
3. Η μελέτη θα υποβληθεί προς έγκριση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. 
4. Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών και κάθε άλλη ενέργεια, στο πλαίσιο της αυτεπιστασίας μέχρις ολοκληρώσεως του έργου, εγκρίνεται
συνολική δαπάνη ποσού 15.000,00€ από τον κωδικό αριθμό 2014ΣΕ51400000 - Επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες (π.κ. 1960ΣΕ01400001) της ΣΑΕ 514 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2017.
5. Η εκτέλεση του έργου έχει έναρξη την 01-05-2017 και λήξη στις 31-07-2017.
6. Με την περαίωση των εργασιών να εκδοθεί σχετική βεβαίωση περαίωσης και η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 παρ. 5 του Π.Δ. 99/1992 έκθεση απολογισμού του έργου. Τα στοιχεία αυτά να κοινοποιηθούν και στην Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή. Αρχή.