Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο ιστορικό Δημαρχείο με τους συντελεστές των Durrells

The Durrells
25 Μαΐου 2017 / 11:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βραδιά γνωριμίας με τους παραγωγούς της τηλεοπτικής σειράς The Durrells διοργάνωσε ο Δήμος Κέρκυρας στο ιστορικό Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και της Πινακοθήκης Κέρκυρας.

Με αφορμή την παρουσία στο νησί της Δρ. Lee Durrell, χήρας του συγγραφέα του βιβλίου στα οποία βασίστηκε η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά αλλά και των παραγωγών της σειράς, Christopher Hall και Sally Gentle, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ συνάντηση καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων με οικοδεσπότες το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ, παλιός γνώριμος της Lee Durrell καθώς επί δημαρχίας του είχαν τοποθετηθεί πριν από 10 χρόνια οι προτομές των συγγραφέων στο Μποσκέτο, που πήρε και το όνομά τους. Παρευρέθηκαν παράγοντες του καλλιτεχνικού στερεώματος όπως ο θεατρικός παραγωγός Michael Sisk, ο γερμανός βαρύτονος Andreas Reibenspies, ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπης Βασιλειάδης, αλλά και τοπικοί παραγωγικοί φορείς, όπως ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Κοντός, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κώστας Μουζακίτης κ.α. 

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας ευχαρίστησε τους συντελεστές της τηλεοπτικής παραγωγής για την μέχρι σήμερα συνεργασία τους και την προβολή του νησιού στο εξωτερικό, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των γυρισμάτων.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε με τη σειρά του τους παραγωγούς αλλά και την Lee Durrell, στην οποία μάλιστα δώρισε αναμνηστικά από την Επέτειο της Πολιορκίας της Κέρκυρας το 1716, αλλά και την πρόσφατη επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου.

Η Lee, η οποία είναι Δρ. Ζωολογίας, ερευνήτρια και συγγραφέας, έδειξε ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κέρκυρας και ειδικότερα για την έκταση του Ερημίτη, ακόμα και για το πολύ σοβαρό, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα της διαχείρισης του απορριμμάτων. Η Δρ. Lee Durrell πρόκειται να συμμετάσχει στην Εβδομάδα Durrell που ξεκινάει το Σάββατο με αντικείμενο την άγρια χλωρίδα και πανίδα της Κέρκυρας μαζί με άλλους καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Lee Durrell απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αποκλειστικό θέμα την προστασία της έκτασης του Ερημίτη και την αποτροπή της επένδυσης που έχει δρομολογηθεί.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.