Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθήλωσαν και τους πιο αυστηρούς κριτές, η Δημοτική Χορωδία San Giacomo με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης!

θρησκευτική συναυλία
05 Απριλίου 2018 / 08:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παράδοση, εδώ και 26 χρόνια, συνεχίστηκε με τον τρόπο που αρμόζει. Ο λόγος γίνεται για την καθιερωμένη συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας San Giacomo, κάθε Μ. Τετάρτη.

Αυτή τη φορά η «χημεία» με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) δεν χρειάστηκε παρά δυο μόλις πρόβες για να εκδηλωθεί και να καθηλώσει το κοινό του κατάμεστου Δημοτικού Θεάτρου. Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, ανάμεσά τους και αυστηροί Αυστριακοί κριτές των κλασικών, μουσικών έργων μετάλαβαν των έργων του Μότσαρτ (Ρέκβιεμ), Τσαϊκόφσκι και Μαυρόπουλου. Στο τέλος τα δυο μουσικά Σώματα καταχειροκροτήθηκαν. Για την πολυετή προσφορά τους στη Δημοτική Χορωδία, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, τίμησε τον μαέστρο της Άντονι Ιβάνοφ και την πιανίστα Μαριλένα Ελούλ. Την τιμητική πλακέτα στον μαέστρο για την 25ετή του διαδρομή στην Χορωδία ζήτησε να απονείμει ο δ/ντης της ΚΟΘ, Μιχάλης Οικονόμου ενώ ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Ν. Κορακιανίτης απένειμε την πλακέτα στην πιανίστα που συμπλήρωσε χθες, 30 χρόνια μαζί με τους χορωδούς!
Σημειωτέον ότι η συναυλία δόθηκε και την Κυριακή των Βαΐων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με παρτενέρ της ΚΟΘ τη Χορωδία της πόλης.