Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσε η προεκλογική αυλαία στην Κέρκυρα με τον Γ. Καμίνη (video-photos)

Φορέας
10 Nov 2017 / 17:53

Το όραμα του για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς ανέπτυξε ο Γιώργος Καμίνης στην ομιλία του, την Παρασκευή στο Επιμελητήριο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την άποψη ότι η συμμετοχή του απλού κόσμου θα σπάσει τις επιδιώξεις των μηχανισμών. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι κάποιοι δεν θέλουν τον διάλογο και φοβούνται το άνοιγμα και τα επιχειρήματα. Είπε ότι γι’ αυτούς οι διαδικασίες είναι πρόσχημα, η μαζική παράταξη είναι πονοκέφαλος και πως θέλουν να φέρουν την παράταξη στα μέτρα τους κι έτσι να γίνουμε μια από τα ίδια. Ζήτησε μαζική συμμετοχή στις 12 Νοεμβρίου, ώστε «να φανεί η διαφορά για μια καλύτερη Ελλάδα».

Ο κ. Καμίνης στάθηκε μεταξύ άλλων στην πρόταση του νέου φορέα, που είναι όπως είπε η εξής:
-Σταθερό φορολογικό σύστημα με μείωση των συντελεστών σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.
-Εξωδικαστικός συμβιβασμός για ασφάλεια δικαίου και αίσθημα δικαίου.
-Σταθεροί γενικοί γραμματείς στα Υπουργεία, αξιολόγηση και μητρώα παντού στη διοίκηση.
-Σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
-Περιφερειακή αποκέντρωση με μεταφορά πόρων.
-Προτεραιότητα επενδύσεων σε τεχνολογία, τουρισμό, δίκτυα, αγροτικό τομέα.
-Παιδεία με κατοχύρωση εθνικού απολυτηρίου και ελευθερία στα πανεπιστήμια, που θα συμμετέχουν δραστήρια στην περιφερειακή και εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη.



Ενώ κάποια από τα σημεία της ομιλίας του ήταν τα εξής: «Θα χτίσουμε συμμαχίες πάνω σε πολιτικές, όχι πάνω σε συμφέροντα. Πρόοδος είναι το νέο κοινωνικό κράτος όπου στην υγεία το βάρος πέφτει στην πρόληψη, στον πολίτη, με ανοιχτά δεδομένα, διασύνδεση κλινικών και νοσοκομείων για να ανέβει το επίπεδο των υπηρεσιών, να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και να καταργηθεί το φακελάκι. Πρόοδος είναι η μεταφορά πόρων στην αυτοδιοίκηση για να φτιάξουν οι δήμοι δίχτυ προστασίας των πιο αδύναμων, όπως το κάναμε στην Αθήνα με χρήματα δικά μας. Σήμερα δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις συντάξεις, θα βελτιώσουμε όμως την υγεία και την περίθαλψη. Η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφερειακή ανάπτυξη είναι τα κλειδιά.».