Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Κολυμβητήριο Κέρκυρας έχει όνομα:«Σπύρος Γιαννιώτης»!

ΕΑΚΚ
16 Ιουνίου 2017 / 19:21

ΚΕΡΚΥΡΑ (video). Στους μεγαλύτερους θαυμαστές του, τους νεαρούς κολυμβητές, μίλησε απόψε ο αργυρός Κερκυραίος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης. Αν και συνεσταλμένος κατά δήλωσή του,

ο «Ολυμπιονίκης με τη χρυσή καρδιά» έχει ως γνωστόν ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά. Μίλησε με αγάπη στους νέους αθλητές και αθλήτριες για το ξεκίνημά του στον αθλητισμό πριν από πολλά χρόνια, και φυσικά μοίρασε απλόχερα αυτόγραφα και selfies!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης βρέθηκε στην Κέρκυρα για να παραστεί στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας στο Κολυμβητήριο Κέρκυρας προς τιμήν των Κερκυραίων αθλητών Σπύρου Γιαννιώτη και Ελένης Δόικα που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο το περασμένο καλοκαίρι.

Παράλληλα  πραγματοποιήθηκε και η επίσημη ονοματοδοσία του κολυμβητηρίου σε «Κολυμβητήριο Σπύρος Γιαννιώτης».
Στην εκδήλωση μίλησε η Κωνσταντίνα Γογγάκη, Επίκουρη καθηγήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Ο συμβολισμός του αγώνα του Σπύρου Γιαννιώτη στην Ανοιχτή θάλασσα, και το εναγώνιο ταξίδι του ανθρώπου», ενώ τους τιμώμενους αθλητές βράβευσε η ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου.

 Δείτε την πιο συγκινητική στιγμή της τελετής εδώ