Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήγε Πλατεία ο Μιχάλης

Superleague
05 Μαΐου 2017 / 21:03
Σπύρος Πίκουλας

Επειδή στον αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος,

ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι ο καλύτερος προπονητής (με βάση τα αποτελέσματα) που πέρασε από το νησί μας. Και αυτό γιατί τρεις αγωνιστικές σεζόν που ήταν, κατάφερε την πρώτη να ανεβάζει εύκολα την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα, έμεινε και την κράτησε αγωνιστικά εύκολα στην κατηγορία (άσχετα που λόγω σύνθεσης μετοχικού κεφαλαίου την έριξαν), ενώ τη σεζόν που τελείωσε, επτά ολόκληρες αγωνιστικές πριν το τέλος είχε πετύχει το στόχο της παραμονής. Επειδή οι αξίες δεν χάνονται και προπονητές σαν το Μιχάλη Γρηγορίου, έχουν δώσει το δικό τους θετικό στίγμα στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο τέως κόουτς του ΑΟΚΚ, έκλεισε από το βράδυ της Πέμπτης 4/5 στον Πανιώνιο και εκεί θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα. Μια μεγάλη αναγνώριση του Μιχάλη, ο οποίος έκανε βέβαια και πέρσι απόπειρα να σταθεί σε μια ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς από τον ΑΟΚΚ, στον Ατρόμητο, πήγε εξαιρετικά στην Ευρώπη, με την ομάδα του Περιστερίου να κάνει τις δυο πρώτες διεθνείς της νίκες, αλλά έφυγε στα μέσα της σεζόν.
Τώρα ο Πανιώνιος, η έκπληξη του πρωταθλήματος, τον κάλεσε να αναλάβει την ομάδα. Θα είναι δύσκολο το έργο του Μιχάλη, αφού τόσο σπουδαία χρονιά όπως η φετινή δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει ο Πανιώνιος, αφού πέραν των άλλων (δυνάμωμα, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρομήτου κλπ), αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές δεν θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με την φανέλα, όπως ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός του φετινού πρωταθλήματος Ρισβάνης, ο εκπληκτικός τερματοφύλακας Γιαννιώτας και ένα «μηχανάκι» στο χώρο του κέντρου ο Σιώπης, που πάνε στον Πειραιά, είχε φύγει και ο Ασανιφάρτ τον Γενάρη και το έργο του Μιχάλη θα δυσκολέψει, αφού όλοι θα σκέφτονται τη χρονιά που πέρασε και θα κάνουν συγκρίσεις, άσχετα αν θα έπρεπε να βάλουν και παραμέτρους. Εμείς να ευχηθούμε τα καλύτερα στον Μιχάλη Γρηγορίου.  
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια