Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα σχέδιά της για το Ι. Καποδίστριας παρουσίασε η Fraport

Fraport Greece
02 Μαΐου 2017 / 19:17
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της Fraport Greece ενώ το κίνημα ενάντια στην παραχώρηση πραγματοποιούσε συγκέντρωση έξω απ΄το Επιμελητήριο

Με τους ισχυρούς συμβολισμούς της Ελληνικής Σημαίας και του Παλιού Φρουρίου της Κέρκυρας στο φόντο, ο CEO της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ δήλωσε από την ταράτσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου:



«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσω τα σχέδια ανάπτυξης και αναβάθμισης του αεροδρομίου Ι. Καποδίστριας. Η Κέρκυρα είναι ένα μοναδικό νησί, η φυσική ομορφιά της, η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, η αρχιτεκτονική της και όλο το περιβάλλον της, την κάνουν έναν δημοφιλή προορισμό για επισκέπτες απ΄όλον τον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι τα αεροδρόμια είναι κομβικές υποδομές για την παροχή υπηρεσιών και την αεροπορία. Έχουμε τον τρόπο και τα εργαλεία να βελτιώσουμε και το έχουμε αποδείξει σε πολλά μέρη του κόσμου. Ένα απ τα μαθήματα που έχουμε πάρει είναι ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Μπορούμε μόνο σε συνεργασία με την κοινωνία και τους φορείς κάθε τόπου. Αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, για να προσελκύσουμε τους παραγωγικούς και τους πολιτικούς φορείς, να απλώσουμε το χέρι μας στην κοινωνία για να χτίσουμε μαζί ένα σπουδαίο μέλλον για την Κέρκυρα».

Οι αντιδράσεις
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης το κίνημα ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων παρέμενε συγκεντρωμένο στο δρόμο κάτω από το Επιμελητήριο με πανό και συνθήματα. Παρόντα τα μέλη της ΛΑΕ που είχαν απευθύνει προσκλητήρια αντι-συγκέντρωσης και το κίνημα ενάντια στο μπάζωμα της Λίμνης Κόλλα. 
Εξάλλου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το πρωί της ίδιας μέρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε «την αντίθεσή της στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και την αναζήτηση ερεισμάτων στην τοπική κοινωνία» ενώ ζήτησε ενεργοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης για τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση-παράδοση των αεροδρομίων. Ο Σύλλογος Ερημίτη Πλους στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «εκπροσώπους της Fraport, που έρχονται, ενεργοποιώντας φερέφωνα και παπαγάλους, να ξεκινήσουν την επικοινωνιακή καμπάνια για τα «αναπτυξιακά τους προγράμματα» και τους χαρακτήρισε ανεπιθύμητους.

Ο Λάμπρος Ντούσικος, μέλος του  κινήματος του Ερημίτη δήλωσε:
 
Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία και πρόσφατα, στο κερκυραϊκό αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας προβλέπεται να γίνουν:
- Νέος Τερματικός Σταθμός,
- Επέκταση τερματικού σταθμού κατά 10.294 m2 και ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού •
- Εγκατάσταση συστήματος «HBS inline screening» για τον έλεγχο των αποσκευών - Ανακαίνιση και αναβάθμιση του πυροσβεστικού σταθμού
- Aναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών •
- Ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης στάθμευσης αεροσκαφών •
- 27% αύξηση των σταθμών Check-in (από 22 σε 28) •
- 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 9 σε 12)
- 33% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 6 σε 8) 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.