Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεβίωσε ο Βιάρος-Αυγουστίνος Καποδίστριας

Πένθος
02 Μαΐου 2017 / 16:31

Δισέγγονος του Γ. Καποδίστρια, αδελφού του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Τριήμερο πένθος από την Αναγνωστική Εταιρία, την Φιλαρμονική Εταιρεία & την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

ΑΘΗΝΑ. Το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 5.30 μ.μ., απεβίωσε στην Αθήνα ο Βιάρος-Αυγουστίνος Καποδίστριας. Ο Βιάρος, όπως ήταν πιο γνωστός στους παλιούς Κερκυραίους, γεννήθηκε στην πόλη μας, στις 28 Μαΐου 1933, και ήταν δισέγγονος του Γεωργίου Καποδίστρια, μικρότερου αδελφού του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια. 
 
Στο άγγελμα του θανάτου του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών, που συγκλήθηκε εκτάκτως τις 30 Απριλίου  2017, και αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του για τον θάνατο του Επίτιμου Προέδρου του Δ.Σ. του Μουσείου Βιάρου-Αυγουστίνου Καποδίστρια, πολύτιμου αρωγού στο έργο του Μουσείου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
 
 
1.    Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2.    Να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντος.
3.    Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του.
4.    Να κατατεθεί το συμβολικό ποσό των 300€ υπέρ των σκοπών της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κερκύρας.
5.    Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος και το ίδιο διάστημα να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των σωματείων-συνιδιοκτητών του Μουσείου (Αναγνωστικής Εταιρίας, Φιλαρμονικής Εταιρείας και Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών).
6.    Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.
 
 
Τα Μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια
 
Γιάννης Πιέρης , πρόεδρος Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας Σπύρος Παδοβάς, πρόεδρος Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας Περικλής Παγκράτης, πρόεδρος Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών
 
Διαβάστε την τελευταία συνέντευξη του Βιάρου Καποδίστρια στη Ηuffington Post εδώ