Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κέρκυρα (video)

Εργατική Πρωτομαγιά
01 Μαΐου 2017 / 18:10

Στο πνεύμα των αγώνων του Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, όπως και πανελλαδικά, οι συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων

Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη τίμησε τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ημέρας προβάλλοντας τα κοινωνικά και οικονομικά της αιτήματα και καθορίζοντας το διεκδικητικό της πλαίσιο.
Στην Κέρκυρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έγινε στην πλατεία Σαρόκο ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε δεύτερη συγκέντρωση έξω απ΄το Εργατικό Κέντρο.

Τα μηνύματα αφορούσαν στην
- Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής
- Το φορολογικά  και ασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία καθώς και τα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν αγωνιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε  πορεία στη Βουλή.
Nωρίτερα,  αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή και στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη.

Την Τρίτη 2 Μαΐου στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ ,για να επικυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας και να ορίσει την ημέρα πραγματοποίησης της νέας 24ωρης  Γενικής απεργίας.
Η νέα απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.