Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πώς σχολιάζει η ΕΛ.ΠΕ. την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους υδρογονάνθρακες

Πετρέλαια
30 Απριλίου 2017 / 19:54

ΑΘΗΝΑ. Στον απόηχο της αρνητικής γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος»

κύκλοι της εταιρίας ΕΛ.ΠΕ. (Ελληνικά Πετρέλαια) σχολίασαν σχετικά:
 
«Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και οι όροι που έθεσε η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων είναι απολύτως συμβατοί τόσο με την υπάρχουσα νομοθεσία όσο και με την προς υπογραφή Σύμβαση Μίσθωσης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αναδόχων εταιρειών (θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, τεχνικές μελέτες, δημόσιος έλεγχος των εργασιών, αποζημιώσεων κλπ). Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές της εταιρείας μας και φυσικά θα διέπουν και τις επενδύσεις για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στη Δ. Ελλάδα.  

Σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι πρόσφατες έρευνες μας στον Πατραϊκό που αποτελούν παράδειγμα και για τις επόμενες ερευνητικές εργασίες στο Ιόνιο πέλαγος.
Θεωρώντας αποδεκτούς τους όρους του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τα παραπάνω θέματα, η Ελληνικά Πετρέλαια με βάση την διεθνή εμπειρία της θα καταθέσει στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες εποικοδομητικές προτάσεις οι οποίες θα οδηγούν σε οριστικές λύσεις. Όλα θα εντάσσονται στην κατεύθυνση της δημιουργικής δημοκρατικής διεξόδου σε όφελος του λαού μας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».