Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια βραδιά με το Δημήτρη Δημόπουλο στο Πολύτεχνο (video)

Πολύτεχνο
30 Απριλίου 2017 / 09:40

Με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο σε συνδυασμό με την επικοινωνία και το διάλογο με τους θεατές, ο Δημήτρης Δημόπουλος έκανε τον καθένα να ταυτιστεί έστω και λίγο με την ιστορία του.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε στην κωμωδία ως σταντ-απ κωμικός το 1996 ως μέλος της ομάδας «Νύχτες Κωμωδίας». Από το 2009 έγραψε και παρουσίασε δύο σόλο παραστάσεις (“Αντί διδακτορικού” και “Υπερπαραγωγή”) καθώς και συμμετείχε σε ομαδικές παραστάσεις σταντ-απ σε όλη την Ελλάδα.
Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την εταιρεία μουσικού θεάτρου Οι Όπερες των Ζητιάνων, στο ελεύθερο θέατρο και τη μεταγλώττιση.

Πέραν του σταντ-απ, έχει γράψει το λιμπρέτο για τις όπερες «ΑirRossini» και «Yasou Aida!» για το οποίο βραβεύτηκε με το Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.
Έγραψε και σκηνοθέτησε το μιούζικαλ «Δε Λουκ» και τα μουσικοθεατρικά δρώμενα «Νυχτερινά Τραγούδια» και «Das Schubert Diploma».

Κάνοντας το «πέρασμά του» απ’ την Κέρκυρα, την Παρασκευή το βράδυ ο Δημήτρης Δημόπουλος διασκέδασε το κοινό του στο Πολύτεχνο σε μία Standup Comedy παράσταση. Είχε ετοιμάσει με πολύ έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο ένα μονόλογο που, σε συνδυασμό με την επικοινωνία και το διάλογο με τους θεατές, έκανε τον καθένα να ταυτιστεί έστω και λίγο με την ιστορία του.



Η θεματολογία του αφορούσε: τα παιδικά του χρόνια και τα ‘κατορθώματα’ του από το Πάσχα, την εμπειρία του και την άποψη του σχετικά με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, την ενασχόληση του με τις μεταγλωττίσεις, τον τρόπο που ηχούν οι διάφορες γλώσσες (σε χαρακτηριστικό παράδειγμα από σκηνή του Star Wars). Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα γερμανικά και στη μέθοδο που ακολούθησαν οι γονείς του προκειμένου να μάθει τη προφορά, στέλνοντάς τον να μείνει με μια οικογένεια στη Γερμανία. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις πανελλήνιες και την κατάσταση των αριστούχων μετά από αυτές και ακολούθησε η περιγραφή της πορείας μέσα από τις σπουδές, τη στρατιωτική ζωή, την αναζήτηση εργασίας, τη πρώτη δουλειά, τη μετακόμιση σε άλλο σπίτι και την αντίδραση της Ελληνίδας μάνας. Τέλος αναφέρθηκε στη παγίδα που κρύβεται στην κουμπαριά και τα χρέη του νονού. 

Λιγότερο γνωστό στην Κέρκυρα, το Standup comedy είναι ένα είδος κωμωδίας που έχει γίνει  δημοφιλές τα τελευταία λίγα χρόνια στην Ελλάδα και είναι μια εμπειρία που σίγουρα αξίζει κανείς να δοκιμάσει!