Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Δικαστήριο ανέστειλε την αποβολή της Aquis από το Sandy

Sandy
26 Απριλίου 2017 / 20:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ανατροπή της προ 40 ημερών απόφασης του ομόβαθμου Δικαστηρίου, που είχε ως συνέπεια την αποβολή της Aquis από το ξενοδοχείο Sandy, αποφάσισε το Πρωτοδικείο ύστερα από την προσφυγή της αποβληθείσας εταιρείας.

Και οι δυο αυτές αντίθετες αποφάσεις ελήφθησαν κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση η εκτέλεση της πρώτης αναστέλλεται κι έτσι η μισθώτρια εταιρεία μπορεί να επιστρέψει στη μονάδα έως ότου υπάρξει οριστική λύση από την εκδίκαση της υπόθεσης, που έχει οριστεί για τηn Tρίτη 9 Μαΐου.
Σημειωτέον ότι ύστερα από την πρώτη απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, η πλευρά της ιδιοκτησίας της μονάδας την εκτέλεσε, απέβαλε τον μισθωτή και σύμφωνα με τους νομικούς της προχώρησε στην υπογραφή συμφιλιωτικού πρακτικού ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ενώ επαναπροσέλαβε το προσωπικό.
Μάλιστα το Sandy, δυναμικότητας 2500 κλινών, είναι από τα πρώτα ξενοδοχεία που άνοιξαν φέτος. Λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της ιδιοκτησίας (Ρίζου) από τις 12 Απριλίου με περίπου 200 εργαζόμενους ενώ αυτή την περίοδο φιλοξενεί περί τους 750 επισκέπτες.
Η αντιδικία έχει ως πυρήνα της την καταβολή των μισθωμάτων, που η μισθώτρια ισχυρίζεται ότι έχει καταβάλλει ενώ η ιδιοκτήτρια διατείνεται ότι δεν εισέπραξε.
Η απόφαση προκάλεσε ανησυχία και στις τάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων εφόσον η αναστολή της εκτελεσθείσας πρώτης απόφασης θα μπορούσε να διαταράξει την λειτουργία της μονάδας.