Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Εργατική πρωτομαγιά
25 Απριλίου 2017 / 10:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας απευθύνουν προσκλητήριο

για την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 1η Μάη, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή εκδήλωση.
Για όλους τους εργαζόμενους παγκοσμίως η 1η του Μάη είναι ημέρα αγώνα, μνήμης αλλά και τιμής σε εκείνους που με πάθος και αυταπάρνηση, αγωνίστηκαν για την κατοχύρωση του 8ώρου και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Μέσα από τα συνδικάτα πραγματοποιήθηκε μια σειρά πολυετών αγώνων με μάχες εναντίων σκληρών και ανάλγητων εργοδοτών για να απολαμβάνουμε εμείς τώρα τα αγαθά από τους δικούς τους κόπους και τις δικές τους θυσίες.

Κάλεσμα των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καλεί όλους τους συνταξιούχους στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 1η Μάη, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για να τιμήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων που πάλεψαν γενεές ολόκληρες για την κατοχύρωση του 8ωρου, του 5ημέρου, της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και να αντιδράσουν ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και των εκφραστών τους, δηλαδή των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποτακτικών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., που διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση και τη δημόσια υγεία, που κλέψανε μισθούς, συντάξεις, δώρα και επιδόματα, που δημιούργησαν εργασιακή ζούγκλα και μετέτρεψαν τους εργαζόμενους σε σκλάβους.