Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντοπισμός 92 αλλοδαπών & σύλληψη των διακινητών τους

Πάργα
23 Απριλίου 2017 / 20:42

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Στον εντοπισμό 92 αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των 4 αλλοδαπών διακινητών τους προέβησαν, το πρωί της Κυριακής,

στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές  Πρέβεζας και Πάργας.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή  “Αϊ-Γιαννάκης” Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το ιστιοφόρο “CHLOE” σημαίας Μάλτας, να έχουν αποπλεύσει, αφού είχαν επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό, 92 αλλοδαποί, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα. Στη συνέχεια, το ιστιοφόρο  ακινητοποιήθηκε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάργας, όπου οι δύο αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους ενενήντα δύο επιβαίνοντες (40 άντρες, 22 γυναίκες και 30 παιδιά) στην  Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των αλλοδαπών στο ιστιοφόρο σκάφος,  εντοπίστηκε επί της  επαρχιακής οδού της Πάργας, Ι.Χ. όχημα  με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή άλλου 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση  κατά την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί ως διακινητές και 36 αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ. όχημα και  το ιστιοφόρο σκάφος.