Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Στ. Γιαννούλα στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Ζωγραφική
20 Απριλίου 2017 / 15:56

Πολλοί καλλιτέχνες και φιλότεχνοι τίμησαν χθες με την παρουσία τους τον Στέργιο Γιαννούλα, στα εγκαίνια της έκθεσής του στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην παρούσα έκθεση ο καλλιτέχνης κάνει μια αναδρομή στην έως τώρα πορεία του, παρουσιάζοντας έργα ποικίλης θεματολογίας και τεχνικών. Κτίρια, θαλασσινά και ορεινά τοπία, εικόνες εμπνευσμένες από περιηγήσεις στην ελληνική φύση, αποτελούν κάποιες από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης. Ο επισκέπτης αναμφίβολα ξεχωρίζει τις αγιογραφίες του Στέργιου Γιαννούλα, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση δημιουργεί το γεγονός ότι οι κορνίζες των έργων είναι κατασκευασμένες από τον ίδιο το ζωγράφο, ως μια συνέχεια ουσιαστικά του πίνακα.
 
Ο ρόλος του φωτός στη δημιουργία πλήθους χρωματικών αποχρώσεων και εντάσεων, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στη ζωγραφική του Στέργιου Γιαννούλα.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12 Μαΐου 2017, με ώρες επίσκεψης 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
 
Ο Στέργιος Γιαννούλας
 
Ο Στέργιος Γιαννούλας κατάγεται από τα Γρεβενά, οι δεσμοί του με την Κέρκυρα όμως τον παρότρυναν να πραγματοποιήσει και άλλες φορές έκθεση στο νησί. Ο ίδιος έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα διδάχθηκε την τέχνη της αγιογραφίας από καταξιωμένους δασκάλους.
 
Σήμερα ασχολείται με την αγιογραφία και τη ζωγραφική. Έχει πραγματοποιήσει τοιχογραφίες σε ιερούς ναούς της περιοχής των Γρεβενών, καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ένα έργο του αγιογραφίας βρίσκεται στο Βατικανό.
 
Από το 2016 είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, στη μόνιμη συλλογή της οποίας περιλαμβάνονται έργα του.