Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνδυασμός γεγονότων έφερε το μποτιλιάρισμα στην Ιονία οδό

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
20 Απριλίου 2017 / 12:35

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Σε έναν συνδυασμό γεγονότων, πέραν της μη παράδοσης στην κυκλοφορία του τμήματος των 10 χλμ. που θα συνδέουν τη σήραγγα της Κλόκοβας με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αποδίδει η Νέα Οδός Α.Ε. την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στο νεοπαραδοθέν τμήμα της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αφού εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εκδρομείς, αναφέρει πως η αυξημένη έξοδος και η μαζική επιστροφή των εκδρομέων, οι κακές καιρικές συνθήκες και ένα τροχαίο ατύχημα στο εσωτερικό της σήραγγας της Κλόκοβας, επέτειναν τα αναμενόμενα ούτως ή άλλως λόγω μαζικής επιστροφής φαινόμενα καθυστερήσεων, που παρατηρούνται ακόμα και σε πλήρως ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους.
«Η μη παράδοση σε κυκλοφορία επιπλέον 37 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου θα οδηγούσε σε επανάληψη της ακόμα μεγαλύτερης ταλαιπωρίας που αντιμετώπιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι οδηγοί που πραγματοποιούσαν αυτή τη διαδρομή μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού. Με την παρούσα κατάσταση, όμως, όλοι οι εκδρομείς είτε χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό είτε την παλαιά Εθνική Οδό, εισέρχονταν στα 10 χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού, τα οποία και διαθέτουν μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. Με προτεραιότητα πάντα την οδική ασφάλεια, αποφασίστηκαν συνεπώς, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν σαν στόχο την τεχνητή μείωση των υψηλών ταχυτήτων που λογικά ανέπτυσσαν οι οδηγοί εντός του νέου αυτοκινητοδρόμου πριν την είσοδό τους στα 10 χλμ της υφιστάμενης εθνικής οδού. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις δε θα είναι πλέον απαραίτητες με την παράδοση σε κυκλοφορία και του αρχικού τμήματος της Ιόνιας Οδού έως τα τέλη Μαΐου».