Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕΛ με Καστοριά για την πρόκριση

ΑΕΛ
18 Απριλίου 2017 / 16:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στη Λευκίμμη η μάχη Τετάρτη 19/4 στις 16:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βήμα για την είσοδό της στην οκτάδα κάνει η ΑΕΛ Τετάρτη 19/4, αφού παίζοντας στην έδρα της με τον ΑΓΣ Καστοριά έχει τη δυνατότητα να κερδίσει και να περάσει στην επόμενη (4η) φάση του πρωταθλήματος και να φτάσει στα προημιτελικά του κυπέλου, βλέποντας ακόμα μακρύτερα στο θεσμό. 
Η ΑΕΛ που αυτή τη βδομάδα περιμένει να κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Κέρκυρας και να κερδίσει την άνοδο στην Γ Εθνική, βλέπει τον αγώνα της Κυριακής στο Κοντόκαλι κόντρα στην ομώνυμη ομάδα σαν το ματς της χρονιάς και σίγουρα αυτός είναι ο πρωταρχικός της στόχος για φέτος, αλλά δεν πρόκειται να αδιαφορήσει στο ματς με την Καστοριά, αφού την ενδιαφέρει και αυτός ο θεσμός. 
Ο Γιάννη Σφακιανάκης έχει κάποιοι σχήμα στο μυαλό του για το ματς, αλλά είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει εκτός ενδεκάδας κάποιους ποδοσφαιριστές, τους θέλει για τον «τελικό του πρωταθλήματος» στο Κοντόκαλι, αλλά η ΑΕΛ φέτος έχει πλούσιο ρόστερ και μπορεί να έχει αλλαγές στην ενδεκάδα χωρίς να χάνει τη δυναμικότητά της. 
Από την άλλη η Καστοριά, είναι η ομάδα με την μεγάλη ιστορία, η πρώτη επαρχιακή που το 1980 κέρδισε το κύπελλο Ελλάδος νικώντας στον τελικό τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 5-2. Παίζοντας φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα είναι επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, αήττητη και επιστρέφει στην Γ Εθνική όπως όλα δείχνουν, κυνηγάει όμως και το θεσμό του κυπέλλου και θα έλθει στη Κέρκυρα γι αυτό. Βέβαια τα να παίξει σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα (και κακό αγωνιστικό χώρο) είναι μειονέκτημα, αλλά πρέπει να προσέξει πολύ η ΑΕΛ. Να σημειώσουμε ότι η Καστροιά απέκλεισε στην 1η φάση την ομάδα από τη Θεσπρωτία Θύαμις Καστρίου στην Καστοριά και στην 2η φάση στα Γιάννενα νίκησε τους ερασιτέχνες του ΠΑΣ με 2-0. 
Εφ΄ όσον περάσει η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει γηπεδούχος και πάλι τον νικητή του ζευγαριού ΠΟ Τριγλίας (Κυπελλούχος Χαλκιδικής) - ΠΟ Κουφαλίων (κυπελλούχος Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη) στις 26/4 στην 4η φάση του κυπέλλου.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια